Izvor: BSC Happy
10.03.2023 u 21:53
0

VILIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad ne može da sakrije zlo duboko usađeno u njima“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 380. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ su  bili: Ljubinka Milinčić, urednica „Sputnjik-a“, Milan Vilić, političar analitičar i Stevan Ignjatović, pilot.

U emisiji se govorilo o korenima nacizma u Ukrajini, sukobu u toj zemlji i njegovom ishodu, ali i o terorističkim napadima u Moldaviji i veštačkim žarištima koja nastaju na periferiji Ruske Federacije.

Politički analitičar Milan Vilić istakao je da se nacizam kreće u pravcu koji Evropa ne želi da vidi ni da prizna, kao i da se Zapad služi mimikrijom, sada dosta bezuspešno: „Ne mogu da sakriju zlo duboko usađeno u njima, takav odnos između ljudskih bića nije prirodan. Probali su sve društvene formacije, koje su sve Englezi izmilslili. Sve te „izame“ su oni izmislili“, rekao je on.

Vičić je napomenuo da će ostatk sveta videti šta je u stvari anglosaksonska civilizacija i kojoj su ideologiji i drušrtvenoj formacciji, kako on kaže, oni najbliži. „Čovečanstvo će videti samu prirodu anglosaksonske civilizacije i odnosa koji je neljudski“, i dodao da će „Rusija takvu civilizaciju poslati u Ad“.

Naš sagovornik tvrdi da su ruski kapaciteti isuviše veliki zalogaj za njihove protivnike. „Rusija raspolaže neuporedivom silom. Sve zapadne vojske nisu obučene da vode jedan masovni evropski rat… nema takve vojske, to su ekspedicione vojske“ i dodao da upravo zbog takve situacije u redovima zapadnjačkih vojski rusko samopouzdanje ne može biti poljuljano.

Vilić je rekao da bi se rat završio povoljno po Ruse, ali kako on navodi i po svet uopšte, on mora prevazići okvire Ukrajine. “ Ovaj sukob mora izaći iz Ukrajine. Ne postoji mogućnost da Rusija pobedi u Ukrajini. Ne, neće se niko pomiriti, padom Bahmuta očekujem da će doći do sukoba u Prednjestrovlju i zapad to (gubitak Bahmuta) mora da pokrije novom eskalacijom sukoba.

On je prokomentarisao i to da ne sumnja u rusku odlučnost i da je siguran u rusku pobedu. „Rusija je potpuno sigurna u svoju snagu… ta oružja koja su stizala tu (u Ukrajinu), ti vojnici su dobrim delom sahranjeni u crnoj zemlji. Oni samo dolaze i dolaze dok Rusija ne bude sahranila i poslednjeg“.

Upitan da prokomentariše geopolitičku poziciju Ukrajine, Vilić ocenjuje da ona nema nikakvu geopolitičku važnost kao država, ali kao teritorija oko koje se bore velike slike i te kako ima. „Ukrajina geopolitički nema ulogu, da država je, sa moje tačke gledišta, trebalo da bude jedna zemlja sa najvišim standardom u Evropi. Tamo je najveća čeličana na svetu, največi rudnik soli na svetu, 30 posto stanovništva ima završene fakultet.

O terorističkom napadu u Moldaviji, naš sagovornik napominje da je to znak slabosti ruskih neprijatelja, a da će mesto gde se desio biti novo žarište. Takođe je dodao da se baš u Moldaviji gomilaju neprijateljske trupe, te da je tamo i najbolja američka pešadija. „Gužva koja se pravi u Moldaviji je trik povezan sa ovim, zapadni svet će u medijskom smislu pad Bahmuta da pokrije daljom eskalacijom sukoba“, zaključuje Vilić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter