Izvor: BSC Happy
01.03.2023 u 21:19
0

VOJISLAV ŠEŠELJ za „AKTUELNOSTI“: „Ono što Ukrajina radi sa civilima je zabranjeno međunarodnim ratnim pravom“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 371. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na TV HAPPY bili su: Prof dr Predrag Ćeranić – fakultet bezbednosti Banja Luka, Prof dr. Vojislav šešelj – političar i  Ljuban Karan – oficir KOS.

Gospodin Vojislav Šešelj na samom početku svog izlaganja istakao je da Ukrajinska vojska treba da gleda da spase živu glavu jer na vojnom planu nije ostalo ništa što mogu da dobiju, naglasivši da Ukrajina nemilosrdno koristi svoje civile.

– Ja očekujem da će se preostali predati, da gledaju da spasu živu glavu, oni više nemaju šta da dobiju na vojnom planu. Što se tiče civila, ovo što Ukrajina radi je apsolutno zabranjeno međunarodnim ratnim pravom. Hoće da dobiju vojnu korist od žrtvovanja civila, oni te civile smatraju neprijateljima, oni su njima neprijatleji zato što su Rusi ili se tako izjašnjavaju, oni njih žele da unište, ali to Ukrajini ništa ne može da pomogne, kazao je on.

RADOVAN KALABIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija je ustala protiv monstruoznih projekata Zapada i to je najvažniji podvig!“

Vojislav Šešelj kao i drugi naši gosti smatra da Zapad vrši veliki pritisak ne samo na Ukarjinu već i na ostale zemlje, kako je rekao Amerikanci su nagovarali Poljsku da sa svojim tupama napadnu rusku vojsku.

– Značajni faktor Zapadnjačkog pritiska je da se ne napušta Artjomovsk, jer je tu uloženo mnogo novca, napravljen je kao moderna prava tvrđava, a ako on padne, onda se stvara otvorena ravnica pred ruskom vojskom do sledećih gradova u okruženju. Znači otvara se put skoro prema Kijevu, zato Zapad insistira na tome da se Artjomovsk brani po svaku cenu i nije ih briga koliko ljudi će tamo nastradati, čini mi se da je tamo najviše Poljaka, Poljaci ginu kao „stoka“ i niko se na to ne osvrće, rekao je on i dodao:

PUKOVNIK KRSMANOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Rusija se suzdržava, a to na Zapadu vide kao njenu slabost“

– Zapad nema nikakvu moralnu osnovu, sve je dozvoljeno kako bi se ostvarila korist. Oni žele da pobegnu od narodnog suda, od narodne pravde. Rusija će pobediti i očigledno je da pobeđuje. Amerikanci su nagovarali Poljake da napadnu sa svojim trupama, ali odustli su u poslednjem trenutku. Zato je došlo do fuzije beloruskih i ruskih snaga, zaključio je profesor Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter