Izvor: BSC HAPPY
08.02.2023 u 22:16
0

Vojislav Šešelj za „AKTUELNOSTI“: „Pobeda Rusije u Ukrajini predstavlja poraz celog Zapada!“

U emisiji AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 350. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici o najnovijim dešavanjima u sukobima u Ukrajini bili su: dr Aleksandar Mitić sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu, političar prof. dr Vojislav Šešelj i general Vinko Pandurević.

Prof. dr Vojislav Šešelj komentarisao je ocene da poraz Ukrajine predstavlja poraz Zapada.

„Ta procena je dobra. Zaista pobeda Rusije u Ukrajini predstavlja poraz celog Zapada, kolektivnog Zapada, ujedinjenog Zapada, ali pre svega Amerike, jer tu je Amerika jedini igrač, u pravom smislu subjekt globalnih političkih i vojnih nadmetanja, a ovo drugo su njene sluge. Drugo, Rusija je bila veoma naklonjena Ukrajini i sve je činila da ima što bliže i što prijateljskije veze sa Ukrajinom, i davala jeftine energente, jeftine sirovine, jeftine finalne proizvode, i sve što je Ukrajina izvoljevala imala je kao na tacni. Tamo su se smenjivali režimi više ili manje naklonjeni Moskvi, dok nije došlo 2014. godine do prevrata, koji su izveli nacisti, na podsticaj Amerikanaca i drugih zapadnjaka. Oni su direktno udarili po Rusima koji žive u Ukrajini. Oterali su legalno i legitimno izabranog predsednika janukoviča, doduše i on je kriv jer nije bio spreman da se bori. On je imao prava da traži rusku vojnu pomoć kada je došlo do pokušaja puča u samom Kijevu i Rusi bi možda pomogli, intervenisali, sasvim na legitimnoj osnovi, na poziv legalnog predsednika. Ali nije, on se jednostavno pokupio i pobegao“, izjavio je Šešelj.

Prof. dr Predrag Ćeranić za „AKTUELNOSTI“: „Ruska vojska prodire po svim linijama. Sada su Ukrajinci u onoj poziciji u kojoj su ruski vojnici bili u početku!“

On je naglasio da su se nakon toga Rusi digli na ustanak.

„Tada su se Rusi digli na ustank pre svega u Lugansku i Donjecku. Na Krimu i nije bilo ustanka, Krim je šapatom pao, jednostavno su preuzeli kontrolu, tamo je bilo preko 90 odsto Rusa. Ustanak je bio i u Odesi, gde je u krvi ugašen, gde su ljudi spaljivani u samom centru grada, oko 150 ljudi. Ustanak je bio i u Zaporožju i u Hersonu i u još nekim mestima. Rusija tada nije u velikoj meri pomagala. Htela je da zaštiti ustanike, da im pomogne ovako ili onako, ali nije vojno intervenisala. Htela je mirno rešenje. Htela je autonomiju za te pokrajine u sastavu Ukrajine, zato su i bili Minski sporazumi 1 i 2. Sve je to pogaženo a sada zapadni državnici iz onoga vremena da su time samo hteli da dobiju na vremenu“, podseća političar.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter