Izvor: KURIR.RS
23.05.2023 u 12:47
0

ČEKA DOZVOLU ZA GRADNJU! Pevačica predala neophodnu papirologiju, a evo šta je još URADILA

Lepa Brena se na sve načine trudi da reši problem divlje gradnje, koju je sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem započela u neposrednoj blizni svoje kuće na Bežanijskoj kosi na zemljištu koje pripada Gradu Beogradu. Inspekcija je stavila veto na gradnju, a porodica je raspustila angažovane radnike.

Najnovije informacije su da je pevačica prikupila neophodnu dokumentaciju za nastavak radova. Kako se saznaje, Živojinovići nisu gubili vreme, već su poslednjih mesec dana radili na slučaju koji je podigao veliku prašinu u javnosti. Prema rečima našeg sagovornika, ako nadležni procene da je sve po propisu, Brena može već u junu da nastavi s gradnjom.

– Pevačica je predala papire koji su neophodni kako bi se dobila dozvola za gradnju. Još nije sigurno da i pored toga će biti odobreno. Ona se nada da će na leto nastaviti s gradnjom. Malo je specifična situacija jer su radnici koji su bili angažovani našli sebi drugu lokaciju, gde uveliko rade, pa će morati da se uklopi i s novom radnom snagom – naveo je izvor.

Da je u pitanju bespravna izgradnja, pokazalo je to što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Upravo iz ovih dokumenata jasno je da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi bespravni objekat.

– Ta kuća se gradi nekoliko meseci. Sad još uvek stoji, ne zida se otkako je odjeknulo u medijima. Priča se da su predali neophodnu dokumentaciju koju je trebalo da regulišu pre nego što su počeli izgradnju. O čemu se tačno radi, to znaju samo Živojinovići, ali ono što se priča po kraju jeste da su učinili sve kako im država ne bi srušila kuću. Inspekcija jeste reagovala i zatvorila gradilište, ali videćemo kako će se to završiti. Još nije gotovo. Radnici su se raspustili i ako sve bude kako treba, vratiće se u junu da rade. Iskreno, ovde na Bežinijskoj kosi ovo nije usamljen slučaj, imala bi inspekcija tu puno posla – rekli su neki od prvih komšija Živojinovića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter