Izvor: KURIR.RS
11.05.2023 u 21:27
0

DRUGO POLUFINALE EVROVIZIJE 2023: Jermenka izvela prelepu baladu, na redu su Rumuni sa zanimljivom pesmom

Večeras su sve oči uprte u Liverpul i pozornicu na kojoj će nastupiti još 16 zemalja koje se bore za prolazak u finale Evrovizije koje će održati u subotu, 11. maja.

 

Publici će se večeras predstaviti takmičari iz Jermenije, Kipra, Rumunije, Danske, Belgije, Islanda, Grčke, Estonije, Albanije, Australije, Austrije, Litvanije, San Marina, Slovenije, Gruzije i Poljske. Od 16 zemalja, odnosno predstavnika, 10 ide u finale.

21.16 Pesmu „On and Off“ izvodi rumunski pevač Teodor Andrei o devojci koja igra igru „toplo-hladno“ sa njim.

21.12. Na redu je Jermenija sa pesmom „Future lover“. Izvodi je mlada umetnica umetničkog imena Brunet.

21.07 – Prvi nastupaju Danci, Rajli izveo pesmu „Breaking my heart“ o otrvnoj vezi i kakko je uticala na njega. Odlično raspoložena publika u sali ga je pozdravila velikim aplauzom.

21.03 – Gledaoce i publiku kroz program vode ukrajinska pevačica Julia Sanina, glumica Hana Vadingam i pevačica Ališa Dikson.

Među 16 takmičara večeras su na Evroviziji i predstavnici Slovenije, momci iz benda Džoker Aut (Joker Out). Oni će sa svojom pesmom „Carpe Diem“ pokušati da izbore finale.

Pevač i glavni tekstopisac benda, Bojan Cvjetičanin je po zanimanju sociolog, a njegovi roditelji su iz Srbije. Na albumu pod nazivom „Demoni“ bend je imao i dve pesme na srpskom, a prošle godine su nastupili na Egzitu.

Inače, oni nisu skrivali oduševljenje kada su Srbija i Hrvatska prošle dalje.

Jedna od austrijskih predstavnica je takođe poreklom iz Srbije. Naime, duo Teya & Salena izvode pesmu „Who The Hell Is Edgar?“ o čuvenom pesniku Edgaru Alanu Pou, a Teja je zapravo Teodora Špirić.

Ona je rođena u Beču, ali je provela deo detinjstva u Kladovu i učestvovala na Beoviziji 2020. godine sa pesmom „Sudnji dan“ koja je završila na 10. mestu.

Od ove godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a osim država koje se takmiče u prvom polufinalu, večeras će glasati i gledaoci iz Velike Britanije, Španije i Ukrajine.

Kako se Srbija ne takmiči u ovom polufinalu, naši gledaoci nisu u mogućnosti da glasaju, a to će moći da urade ponovo u subotu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter