Izvor: tanjug
14.12.2022 u 10:37
0

Festival kineskog filma počinje večeras u Jugoslovenskoj kinoteci

Festival kineskog filma počinje večeras u Jugoslovenskoj kinoteci i trajaće do 18. decembra, a beogradska publika će biti u prilici da vidi osam dugometražnih ostvarenja nove produkcije, saopštili su iz kinoteke. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za program koji Kinoteka organizuje u saradnji s Nacionalnim filmskim arhivom Kine i ambasadom NR Kine u Srbiji odabrani su igrani filmovi različitih žanrova, kao i jedan animirani i jedan dokumentarni film, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Na otvaranju, u sredu u 20 sati, biće prikazana dramska i muzička fantazija inspirisana drevnom legendom o bezvremenoj ljubavi „Bela zmija“, u režiji Sjena Fenga Džanga. Pažnju privlače i krimi drama i triler „Na litici“ slavnog autora DŽanga Jimoua („Heroj“, „Kuća letećih bodeža“…), kao i omnibus „Moj narod, moja zemlja“ u kojem sedmoro reditelja predstavlja hroniku tehnoloških i kulturnih dostignuća tokom sedam decenija od osnivanja Narodne republike Kine. 

Reditelj prvog segmenta i supervizor celog projekta je čuveni Čen Kajge („Zbogom, moja konkubino“).

U okviru ukupne kulturne saradnje Kine i Srbije film kao jedan od najatraktivnijih medija zauzima bitno mesto. 

U Kinoteci je u proteklih 20-ak godina održano nekoliko revija i festivala kineskog filma, kao i velika izložba o kineskoj kinematografiji, dok je 2016. godine u Kini priređena Nedelja srpskog filma. 

Saradnja će biti nastavljena prezentacijom klasika kineske kinematografije na sledećem Festivalu nitratnog filma, u junu 2023. u Kinoteci.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter