Izvor: BSC Happy
03.02.2023 u 12:14
0

NOMINOVAN JE ZA OSKARA, A OSTAĆE UPAMĆEN PO ULOZI DŽOKERA: Evo kako je izgledalo poslednjih 12 MESECI ŽIVOTA poznatog glumca

Hit Ledžer je sebe potpuno dao u ulogu Džokera, bio je odlučan da odglumi potpuno drugačijeg Džokera od svih prethodnih glumaca.

Hit Ledžer je bez sumnje bio jedan od najboljih glumaca svoje generacije, njegova iznenenadna smrt u juanuaru 2008. godine izuzetno je pogodila filmsku industriju.

Australijski glumac bio je savršeni profesionalac i uzdigao je svaki projekat na kom je radio, od filma iz 1999. godine „10 things I hate about you“, pa sve do Teri Gilijamovog filma „The brothers Grimm“.

Hit je bio nominovan za Oskara za ulogu u drami „Brokeback mountain“. Učestvovao je u kompleksnom i izazovnom projektu „I’m not there“ o životu i radu Boba Dilana .

Njegova uloga Džokera u filmu Kristofera Nolana „The dark knight“ postala je krunski dragulj njegove karijere. To što je Ledžer umro samo nekoliko meseci nakon snimanja istoimenog filma samo je doprinelo njemu kao glumačkoj legendi.

Spekulisalo se kako je uloga Džokera koštala Ledžera njegovog života.

„TRESEM SE ZBOG LEKA“ Selena Gomez boluje od TEŠKE BOLESTI, javnost zabrinulo STRAŠNO DRHTANJE njenih ruku! (FOTO)

Po izlasku filma „The dark knight“ krenule su spekulacije koje donekle traju i do danas. Istina o glumčevoj povezanosti sa tom ulogom je malo manje dramatična.

U njegovoj poslednjoj godini života, Ledžer je imao loše periode, ali je takođe i uživao u lepim momentima, a neki od tih momenata bilu su baš na snimanja Nolanovog filma.

Hit Ledžer je sebe potpuno dao u ulogu Džokera. Počeo je pripreme za istoimeni lik i shvatio je to vrlo ozbiljno. Otišao je u London, iznajmio sobu u hotelu na nekoliko meseci i vodio je dnevnik o Džokerovim unutrašnjim mislima, a za to vreme pokušavao je da oponaša glas Džokera, njegove manire i tikove. Bio je odlučan da odglumi potpuno drugačijeg Džokera od svih prethodnih glumaca.


Jednom prilikom Ledžer je za medije objasnio svoj neobičan način da uđe u glavu neobičnog lika.

– To je kombinacija čitanja svih stripova koje sam mogao da nađem, a povezani su sa scenarijem, zatvorio sam oči i meditirao. Bilo je izuzetno važno da pokušam da pronađem autentičan glas i smeh. Završio sam u carstvu psihopate – neko ko nema savesti za ono što radi – a Nolan mi je dao slobodu. Što je zanimljivo, jer ne postoje prave granice za ono što bi Džoker rekao ili uradio. Ništa ga ne plaši, i sve je velika šala za njega – izjavio je Ledžer.

Do oktobra 2007. godine Hit je punom parom radio na snimanju filma „The imaginarium of doctor Parnassus“, a njegove kolege su priznale da je bilo vrlo teško snimanje, posebno jer su radili tokom hladnih noći u Londonu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Glumac Kristofer Plamer se prisetio da je Hit imao velikih problema sa insomnijom koja ga je mučila nekoliko godina.

U novembru 2007. godine za „New York times“ Ledžer je to potvrdio.

– Prošle nedelje sam spavao u proseku dva sata u toku noći. Nisam mogao da prestanem da razmišljam, telo mi je bilo iscrpljeno, a moje misli su i dalje navirale – izjavio je glumac.

Samo mesec dana pre njegove smrti, Ledžer je posetio svoje prijatelje i porodicu u svom rodnom gradu Pertu, u Australiji, za božićne praznike.


U novembru mesecu počeo je da se viđa sa modelom Džemom Vord, a u januaru 2008. godine njena sestra Sofija je razjasnila kako su izgledali glumčevi poslednji dani. Rekla je da je bio relativno srećan, nije konzumirao narkotike, ali pomalo anksiozan i nedostajala mu je ćerka Matilda.

Ledžer je ostavio naznake svog duševnog stanja u razgovoru sa urednikom novina „The West Australian“.

– Bilo je divno. Proveo sam se predivno ovde, i mogao sam da vidim svoju porodicu i prijatelje… Ponovo sam mogao da budem dečak i osećao sam se kao da nikad nisam ni otišao. Zaista je bilo neverovatno terapeutski i preko potreban put kući – ispričao je Ledžer.

U januaru 2008. godine, njegova kućna pomoćnica pronašla ga je bez znakova života u njegovom stanu na Menhetnu.

Ledžerova reputacija briljantnog glumca i harizmatične zvezde nastavila je da živi nakon njegove smrti.

Na dodeli Oskara 2009. godine posthumno je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca za ulogu Džokera.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter