Izvor: BSC Happy
24.01.2023 u 17:04
0

NOMINACIJE ZA „OSKARA“: Ovo su najbolja ostvarenja u trci za najprestižniju filmsku nagradu

Američka filmska akademija saopštila je danas nominacije za nagrade Oskar koje će biti dodeljene 95. put. 

Dodela filmskih nagrada održaće se 12. marta u Los Anđelesu.

Saopšteno je da se za najbolji film takmiče „Na zapadu ništa novo“, „Avatar: Put vode“, „Duhovi ostrva“, „Elvis“, „Sve u isto vreme“, „Fabelmanovi“, „Tar“, „Top gan: Maverik“, „Trougao tuge“ i „Žene govore“.

ODLAZAK ITALIJANSKE DIVE: Preminula čuvena glumica Đina Lolobriđida
Za najboljeg reditelja nominovani su Martin Mekdona za „Duhove ostrva“, Danijel Kvan i DAnijel Šajnert za „Sve u isto vreme“, Stiven Spilberg za „Febelmanove“, Tod Fild za „Tar“ i Ruben Ostlund „Trougao tuge“.

Za Oskara za najbolju mušku ulogu boriće se Ostin Batler za „Elvisa“, Kolin Ferel u „Duhovima ostrva“, Brendan Frejzer u „Kitu“, Pol Meskal za „Aftersun“ i Bil Naji u „Živeti“.

Nominovane za najbolju žensku ulogu su Kejt Blančet u filmu „Tar“, Ana De Armas u „Plavuši“, Andria Rajzboro za „To Leslie“, Mišel Vilijams u „Febelmanovima“ i Mišel Jo u „Sve u isto vreme“.

Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu mogu dobiti Brendan Glison i Beri Kjogan za „Duhove ostrva“, Brajan Tajri Henri za „Causeway“, Džad Herš u „Fabelmanovima“ i Ki Hui Kvan za „Sve u isto vreme“.

Za najbolju sporednu žensku ulogu nominovane su Anđela Baset za film „Crni panter – Vakanda zauvek“, Hong Čau u filmu „Kit“, Keri Kondo „Duhovi ostrva“, kao i Džejmi Li Kerti i Stefani Šu za „Sve u isto vreme“.

Za najbolji strani film nominovani su nemački „Na zapadu ništa novo“, argentinski „Argentina,1985“, belgijski „Blizu“, poljski „EO“ i irska „Tiha devojka“.

Za najbolji scenario nominovani su Mekdona za „Duhovi ostrva“, za „Sve u isto vreme“ Kve i Šajnert, Spilberg i Toni Kušner za „Fabelmanove“, Fild za „Tar“ i Ostlund za „Trougao tuge“.

Za najbolju muziku nomonovani su „Na zapadu ništa novo“, Babilon“, „Duhovi ostrva“, „Sve u isto vreme“ i „Fabelmanovi“.

Američka filmska akademija je saopštila i nominacije u ostalim kategorijama među kojima su za najbolji dokumentarni film, najbolji kratki dokumentarni film, vizuelne efekte, filmsku fotografiju i druge.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter