Izvor: Tanjug
24.08.2020 u 18:57
0

PRODUCENTI FILMA „KOŠARE“: Sav prihod doniraće se porodicama boraca!

 Producenti filma i buduće TV serije „Košare“, Vladan Anđelković i Nemanja Mićić, odlučili su da sav prihod od bioskopskih projekcija doniraju porodicama boraca jedne od najhrabrijih bitaka savremene srpske istorije.

Čelnici iz kompanije “Omega Production” još pre pre sedam godina su osmislili ovaj projekat o važnom događaju u karauli 1999. godine, koji zaslužuje svoju vernu ekranizaciju, a ovim novim gestom su direktno odgovorili na mnoge navode i optužbe reditelja Balša Ðoge, kaže se u saopštenju.

Režiser je pokrenuo na društvenim mrežama raspravu protiv producenata na temu njegove smene sa projekta i davao niz argumenata u svoju odbranu.

OVO MORATE ZNATI

BRNABIĆ: Lečenje PLAZMOM u Srbiji od APRILA!

JEZIVO! Dečaka povredila struja na železnikom vozilu u Čačku!

NAGLI PAD U BROJU NOVOZAREŽNIH: Registrovano novih 57 slučajeva, preminulo troje!

MASKE I DISTANCA U MESECIMA PRED NAMA: Tiodorović objasnio kada možemo da očekujemo skidanje maski u javnosti!

Producenti Anđelković i Mićić odgovorno tvrde da će film i serija o srpskim junacima veličati patriotski čin naših boraca, osnažiti njihovo herojstvo i verodostojno preneti u novom scenariju koji će biti odobren od strane autentičnih ratnika sa Košare.

„Nama novac i zarada nikada nisu bili prioritet tokom rada na ovom projektu, koji je za sve nas nešto sveto i nema cenu”, ističu iz „Omega Production“ i dodaju da sama njihova odluka da doniraju svu zaradu porodicama boraca sa Košara, nije bila za javnost, ali ih je na to navela serija optužbi od reditelja Ðoga na Fejsbuku.

“Reditelj je želeo da nas privatno i profesionalno diskredituje, jer smo odlučili da ne nastavimo saradnju sa njim, i zbog optužbi iznetih na naš račun, pokrenut je postupak kojim će se nadalje baviti advokati”, pojasnili su Anđelković i Mićić, producenti filma „Košare“.

Kako naglašavaju iz „Omege“, projekat je 2013. godine idejno stvoren u samoj kancelariji firme, gde su u početnoj fazi kreirali okvirnu priču uz konsultacije sa učesnicima na Košarama, i sa potpukovnikom Dragutinom Dimčevskim, odlikovanom za herojstvo i vešto komandovanje potresne bitke.

Kažu da je ideja za film i TV seriju od 14 epizoda vlasništvo isključivo Omega Production, a ne reditelja Ðoga.

Producent Mićić je u poslu producenta već pune dve decenije nakon diplome na Fakultetu dramskih umetnosti, i od samog starta je sedam godina tražio finansije za ovaj veoma ambiciozan projekat, a sada otkriva da su prvi problemi sa rediteljem nastali oko njegovog probijanja rokova.

Pre svega produkcija nije na vreme dobila scenario, jer je originalni tekst Ðorđa Milosavljevića neprestano adaptirao sam reditelj.

„Nismo dobijali finalnu verziju scenarija, kako bismo mogli da se pripremimo za snimanje, a punih godinu dana smo razgovarali sa rediteljem i naglasili da imamo 14 snimajućih nedelja, sa čim se on odmah složio“, naglašava tandem producenata.

Oni na kraju jesu dobili konačnu verziju teksta, pred samo snimanje, ali je ona bila preobimna, što je nemoguće snimiti za “samo” 14 nedelja.

Iako je Ðogo rekao da će opširniji scenario prilagoditi za uslove produkcije, svakog dana je realizovao samo polovinu onoga što je sam sebi zadao, kako naglašavaju iz “Omege”, i onda su shvatili da su u velikom problemu, jer je procenjeno da će snimanje trajati čak 25, a ne 14 nedelja!

SAZNAJTE JOŠ…

ČUDO U TOPOLI: Procvetalo kad im vreme nije!

2 UDESA U SURDULICI: Teško povređeni motociklisti, među njima i maloletnici!

VREME SE NAGLO POGORŠAVA, UPOZORENJE RHMZ: Danas na snazi žuti meteo alarm, biće kiše u većem delu Srbije!

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: Za terapiju PLAZMOM potrebno još dokaza!

Mićić objašnjava i da se reditelj posvađao sa scenografima, koji su otišli na sred seta, a onda za njim odlaze i direktor fotografije i dva iskusna pomoćnika režije.

Osim toga izbor glumaca je dosta kasnio, imali su potpisan ugovor samo sa jednim glumcem, a nijedan nije imao pravu probu.

„Glumci nisu imali vremena da pročitaju scenario, da se pripreme za ulogu, niko od njih nije bio obučen kako da barata sa tolikom količinom oružja, kako da pravilno drži pušku, što je neverovatno za jedan ratni film“ – pojasnili su celu situaciju producenti i dodali da je Ðoga onda izašao na Facebook sa optužbama, umesto sa koriguje mnoge propuste u snimanju projekta.

„Naša želja je da se istakne i pojača patriotska nota filma, zbog čega smo odlučili da formiramo odbor od učesnika bitke koji će kontrolisati scenario, i oni će ga odobravati, što će biti garancija kvaliteta priče“, navode iz „Omege“.

Takođe su producenti iz “Omege” naglasili da je trenutni scenario u adaptaciji režisera Ðoge više fikcija sa tek ponekim istorijskim datumima, pri čemu se dobrano odlutalo od prvobitne priče i zamisli.

Anđelković i Mićić na kraju ističu da će svakako sačekati medijaciju u Filmskom centru Srbije i ishod tih razgovora za sve dalje korake i planove u vezi sa ovim projektom od nacionalog i istorijskog značaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter