Izvor: Tanjug
22.02.2023 u 09:15
0

Stiven Spilberg nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu: „Zlatni medved“ za životno delo!

Proslavljenom američkom filmskom reditelju Stivenu Spilbergu uručena je nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu.

Primajući Počasnog zlatnog medveda za životno delo Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova, prenosi Rojters.

Ovaj svetski priznati reditelj, poznat po najomiljenijim blokbasterima u istoriji kinematografije kao što su Ajkula i E.T. nedavno je završio, jedan za drugim dva filma – poluautobiografski “Fibelmansovi“ i “Priča sa zapadne strane“, rimejk klasičnog holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine koji je režirao tandem Robert Vajz i Džerom Robins po originalnom brodvejskom mjuziklu iz 1957. godine.

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju “Fibelmansovi“, Spilberg je rekao da ga je majka uvek podsticala da snimi film o svom detinjstvu.

TRIJUMF ANTIRATNOG RIMEJK KLASIKA: „Na zapadu ništa novo“ osvojio nagradu BAFTA za najbolji film

-Moja mama je govorila: Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti -rekao je Spilberg.

Poznat po svojim popularnim, pristupačnim i ubedljivim filmovima, Spilberg je uputio savet potencijalnim filmskim stvaraocima da uvek počnu od priče.

-Ako želite da budete filmski režiser, pre svega pišite. Priča će učiniti da publika obrati pažnju na vas, a ne snimci- poručio je američki reditelj.

Spilberg je podelio sa auditorijumom da završava rad na scenariju pod naslovom “Napoleon“ koji je njegov prijatelj, čuveni američki reditelj Stenli Kjubrik ostavio nedovršenim posle smrti 1999. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter