Izvor: Sputnjik
20.02.2023 u 19:13
0

VELIKI PREOKRET! Povučena optužba protiv Aleka Boldvina, glumac bi mogao da IZBEGNE ZATVOR

Tužilaštvo Novog Meksika odbacilo je optužbu protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina za korišćenje vatrenog oružja, piše TMZ, što znači da će izbeći najveću kaznu koja mu je pretila zbog smrti snimateljke Haline Hačins, u koju je pucao u oktobru 2021. na snimanju filma "Rast“ (Rust).

Prema optužbi, Boldvinu je pretila kazna zatvora minimalno od pet godina. Nakon povlačenja optužbe ostaje na snazi optužnica za ubistvo iz nehata za koje se predviđa kazna od 18 meseci zatvora i novčana odšteta od 5.000 dinara. TMZ navodi da bi glumac mogao da dobije i manju kaznu pa čak i da bude pušten na uslovnu slobodu.

ALEK BOLDVIN ZVANIČNO OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA! Preti mu i do 5 godina ZATVORA!

Do preokreta je došlo nakon što je glumčev advokat uzvratio tužbom ističući da je glumac optužen prema zakonu koji nije na snazi. U vreme pucnjave na snimanju filma „Rast“, primenjivao se zakon čije odredbe nalažu da se neko može optužiti za upotrebu vatrenog oružja samo ako je to oružje bilo izloženo s namerom zastrašivanja ili povređivanja određene osobe što nije bio slučaj sa Boldvinom.

Iz nekog razloga tužilaštvo je smatralo da se može primeniti amandman koji ne zahteva takvu namenu, a koji je donet sedam meseci nakon tragedije, piše TMZ.

Protiv Aleka Boldvina podignute su prošlog meseca dve optužbe, za ubistvo iz nehata i upotrebu vatrenog oružja. Kada se doda ova druga optužnica, to značajno utiče na visinu kazne.

Iste optužbe podignute su i protiv Hane Gutijarez- Rid koja je bila zadužena za rekvizite na setu. I ona i Boldvin negiraju krivicu. Oni se neće teretiti za ranjavanje reditelja Danijela Souze iako je pogođen istim metkom kojim je upucana Halina Hačins.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter