Izvor: KURIR.RS
29.05.2023 u 10:47
0

„INCEST SA ŠIŠKAMA“, „HRVACKA“: Biseri i lapsusi poznatih ličnosti od kojih će vam poteći SUZE od smeha

Javne ličnosti neretko kažu ili napišu nešto što je gramatički neispravno, pa često budu na meti kritika i prozivki da su nepismeni.

 

Takvih primera ima mnogo, ali izdvojićemo samo nekoliko njih o čijim biserima se svojevremeno danima pisalo i pričalo.

Jedna od najjačih asocijacija na ovu temu je svakako Nenad Knežević Knez. On je prilikom predstavljanja Crne Gore na Evroviziji 2015. godine rekao na nespretnom engleskom da je uzbuđen pred nastup. U toku intervjua hteo je da kaže da je umoran, ali je to pogrešno izgovorio tako da u prevodu na srpski znači „sutra sam bio malo umoran“.

Zatim, Dara Bubamara. Čini se da ona još uvek nije savladala osnove pravopisa,a tome najbolje svedoči njeno preinačenje države Hrvatske u „Hrvacku“. Takođe, prilikom objavljivanja pesme „Ekstravagantno“ napisala je na svom Instagram profilu da je njen naziv „Ekstravagatno“.

Tanja Savić je već odavno postala predmet šale kada se pomene pravopis. Neke od njenih izjava su postalne viralne. Od njih najpopularnije su „Imala sam incest sa šiškama“ i „Novinari kleču preda mnom“.

Za razliku od prethodnih, plesač i pevač Đole Đogani je i sam priznao da ume da pogreši prilikom razgovora. Poznati primeri su „Išao sam u pravcu Novog Sada sa Vesnom, kada sam čuo kako peva, okrenuo sam auto za 360 stepeni i pravac Beograd“ i „Bilo nas je četvoro i ja petoro“.

Za kraj, jedan od najčešće citiranih bisera poznatih pripada Lepoj Lukić. Više puta je isticala da nikada nije volela da čita, ali je neosporno prirodno inteligentna. Ipak, potkrala joj se greška kada je rekla da joj je omiljeni pisac „Tolstojevski“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter