Izvor: KURIR.RS
13.03.2023 u 21:25
0

IZVEDENA PREDSTAVA PO MOTIVIMA PESAMA ŠABANA ŠAULIĆA! Publika ostala bez daha, udovica Gordana duboko GANUTA!

Niško Narodno pozorište u subotu 11.3. proslavilo je 136 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave "San o zavičaju“ nastale po motivima pesama Šabana Šaulića, a specijani gost pozorišta bila je udovica kralja folka, Gordana, koju je delo vidno ganulo.

Ne skrivajući emocije, ona je prva po završetku izvođenja ustala i aplauzom pozdravila glumce, a koliko je predstava oduševila publiku svedoči podatak da su se nekoliko puta vraćali na bis.

– Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i deo su i naših radovanja, patnji ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama. Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti – rekla je po završetku Gordana.

Podsetimo, Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter