Izvor: KURIR/nova.rs
13.03.2023 u 22:35
0

MC SAJSI DALA ĆERKICI STAROSLOVENSKO IME: Reperka se oduprela trendovima, a ime BOŽANSKO značenje

Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, porodila se u nedelju i na svet donela devojčicu kojoj je dala ime Nataša.

Popularna reperka bila je aktivna i u devetom mesecu trudnoće, pa se nedavno pojavila na „Pesmi za Evroviziju“ kako bi podržala kolegu Sava Perovića.

Samo nekoliko dana pre porođaja objavila je album pod nazivom „Ivana Rašić“.

Žensko lično ime Nataša je staro-slovensko i latinsko ime, koje tokom vekova nije značajnije gubilo na svojoj popularnosti.

Ime Nataša potiče iz latinskog jezika, a od reči “natalis” – u originalnom prevodu dan/datum rođenja; rođendan; imendan; ili pak dan Isusovog rođenja ili Božić. Od iste latinske reči poreklom je i žensko ime Natalija.

Druga etimološka pretpostavka, jeste staro-slovensko poreklo imena Nataša, a koje nije dovoljno razjašnjeno, ali je bazirano na činjenici da je ovo ime od davnina prisutno pre svega u Rusiji, i u delima klasične ruske književnosti i umetnosti uopšte. Pretpostavlja se da je i u Rusiji i u ostalim evropskim zemljama ime Nataša poteklo od vlastitog ženskog imena Natalija, kao jedna od više “varijanti” ovog ličnog imena.

Značenje imena Nataša je u prenesenom smislu najverovatnije – “ona kojoj se Bog raduje”; “ona koja je rođena radosna i srećna”; “ona koju Isus voli”; “ona koja je predodređena za radost”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter