Izvor: lepotaizdravlje.rs
04.03.2023 u 08:26
0

Kako da parfem traje ceo dan: 6 načina za postojaniji miris tokom celog dana!

U nastavku vam otkrivamo kako da parfem traje ceo dan, a vi da mirišete sveže bez obzira koje je doba godine i šta u toku dana radite…

Najpouzdanija opcija da produžite efekat mirisa na sebi jeste da putnu verziju omiljenog parfema stavite u svoju kozmetičku torbicu. Kada to nije moguće, jednostavna pravila će vam pomoći da parfem ostane na vašoj koži tokom celog dana.

Kako da parfem traje ceo dan

Zakon štednje

Pre svega, vodite računa o bezbednosti same arome. Parfeme ne možete čuvati u kupatilu, gde je visoka vlažnost i česte temperaturne fluktuacije, kao ni na mestu gde direktno pada sunčeva svetlost. Idealna opcija je tamno, hladno mesto, a razumna granična opcija je polica u fioci noćnog ormarića ili toaletnog stolića dalje od baterije za centralno grejanje. Ako se ispune uslovi skladištenja, vaš miris će se dugo čuvati u bočici, što znači da će biti sačuvana i njegov „radni“ vek.

Pitanje je vremena

Trajnost mirisa je određena koncentracijom parfemskih ekstrakata u njemu (u opadajućem redosledu – parfem, parfemska voda, toaletna voda, kolonjska voda) i iznosi u proseku 4-6 sati. Uobičajena greška ─ nanošenje parfemau poslednjem trenutku ─ skraćuje i period trajanja mirisa. Parfem  trebananeti najmanje 30 minuta pre izlaska iz kuće, a idealno odmah nakon tuširanja. Parfem nanesen na čistu kožu je jasniji i jači, a vlaga koja ostaje na koži  „čuva“ miris i omogućava da njegovo trajanje do večeri. Baza će takođe pomoći da se produži učinak mirisa. Hidratantni losion ili… obični vazelin će dobro obaviti ovu funkciju (sigurno će „popraviti“ miris i neće ga ometati). Stavite losion ili vazelin na delove tela na koje stavljate i parfm, a zatim nanesite omiljeni miris.

Kako da parfem traje ceo dan- mesto na koje se nanosi je važno!

Stavite miris nakožu, a ne na odeću (tamo, naravno, traje duže, ali i miriše drugačije). Efikasno će se otvoriti u određenim oblastima poznatim kao pulsne tačke ─ u oblastima gde se krvni sudovi nalaze što je moguće bliže koži (zadnji deo glave, ručni zglobovi, na unutrašnoj strani laktova, udubljenja između grudi, udubljenja ispod kolena). Toplota koju emituju impulsne zone pomoći će da parfem bude dugotrajniji.

Ne dirajte mesta koja su naparfemisana!

Oslobodite se navike da trljate mesta na kojima ste naneli parfem (najčešće se to dešava sa zglobovima). Od oštrih dodira, gornje note mirisa se „lome“, a bespomoćne donje note ispare za pola sata. Ako zaista želite da, nežnim dodirima, ubrišite mesta na koja ste naneli parfem ili toaletnu vodu, ali bolje je da ne radite ništa.

Kako da parfem traje ceo dan- Kompleksan pristup

Parfem efektnije „radi“ u kompleksu. Stoga, ako koristite mirisni gel za tuširanje/mleko/kremu/puder za telo i parfeme iste linije i istog brenda, možete sebi da obezbedite dašak omiljenog mirisa za ceo dan.

Uhvatite se za glavu

Miris se može brže sačuvati prskanjem kompozicije parfema na čistu kosu. Ali ne smemo zaboraviti da on, po pravilu, ima alkoholnu bazu, što znači da će neminovno osušiti kosu i kožu glave. Da biste to izbegli, nanesite parfem na češalj kojim ćete stilizovati. Dobra alternativa je upotreba magle za kosu (ili parfimisanog vela).

Ovo će vam omogućiti da dopunite ili poboljšate svoj omiljeni miris po želji, povećavajući zdravlje i lepotu vaše kose: parfemi za kosu su obično obogaćeni vitaminima, kremama za sunčanje, svetlucavim česticama i drugim korisnim komponentama. Ako nema magle pri ruci, ali zaista želite da lokne zamirišu, prskajte parfem u vazduh sa udaljenosti od najmanje 20-30 cm i prođite kroz mirisni oblak.

ESTETSKI NAM JAKO SMETAJU! Kako nastaju podočnjaci i kako da ih se rešite?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter