Izvor: Happy BSC
29.08.2022 u 11:27
0

SODA BIKARBONA ČINI ČUDA ZA VAŠU KOŽU! Odličan je saveznik za lepotu ali se pridržavajte OVOG PRAVILA!

Soda bikarbona jedna je od namirnica sa najširom primenom. Mnogi je koriste u svojim domaćinstvima za čišćenje, međutim može učiniti čuda i za vaš organizam. 

Saveti kako da se oslobodite neprijatnih mirisa vaše obuće

Soda bikarbona ima brojne prednosti za kožu, telo i kosu, a može se koristiti kao maska za lice, pakovanje za kosu, za izbeljivanje zuba ili piling lica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Soda bikarbona je pročišćavajući sastojak koji uklanja nečistoće, odčepljuje pore, te sprečava nastanak mitesera. Takođe, ima i snažno antibakterijsko delovanje, dok je posebno korisna za masnu kožu sa vidljivim nečistoćama.

Zahvaljujući svojoj konzistenciji postaje sjajan prirodni piling i čini kožu sjajnijom, kompaktnijom i bez nedostataka.

Odlična je za brzo samostalno čišćenje lica kod kuće, kao sastojak hraljivih maski, kao i piling s brojnim svojstvima na temelju sastojaka s kojima se kombinuje.

Rastvor protiv podočnjaka

Ako se mučite sa podočnjacima, a vreme koje prati umor dodatno pogoršava stanje, probajte sa rastvorom vode i sode. U 2 dl tople vode, dodajte kašičicu sode bikarbone, dobro promešajte i natopite tufere dobijenim rastvorom. Ostavite 10 minuta pa isperite.

Piling za lice od sode bikarbone i meda

Piling na bazi bikarbonata i meda savršen je za sve tipove kože i pruža tenu vitalnost i sjaj. Priprema se jednostavno tako što se kašičica sode bikarbone pomeša sa kašikom meda i malo vode kako bi smesa postala kremastija.
Treba ga naneti na lice laganom masažom i ukloniti toplom vodom i blagim sredstvom za čišćenje.
Ako u ovu smesu dodamo i limun, dobijamo piling masku s učinkom protiv bora, koju treba ostaviti na licu desetak minuta.

Hidratantni piling za lice s jogurtom

Soda bikarbona i jogurt idealni su za izradu pilinga za hidrataciju i pročišćavanje koji je pritom nežan za kožu. Za pripremu pilinga pomešajte kašičicu sode bikarbone sa kašikom jogurta, dodajte nekoliko kapi limuna i lagano umasirajte na lice.
Smesu možete ostaviti da deluje desetak minuta, a zatim je potrebno isprati lice toplom vodom i eventualne ostatke ukloniti peškirom.

Piling za lice sa sodom bikarbonom i kokosovim uljem za osetljivu kožu

Bikarbonat vrši lagani piling, zbog čega je u kombinaciji s nežnim sastojkom poput kokosovog ulja savršen za pripremu pilinga za osetljivu kožu.
Za pripremu jednostavno pomešajte kašiku gustog kokosovog ulja sa kašičicom sode bikarbone i umasirajte na lice vrhovima prstiju. Nakon što je masaža gotova, piling možete isprati ili ostaviti da deluje nekoliko minuta kao da je hidratantna maska.
Da biste ga uklonili, koristite toplu vodu i tapkajte kožu peškirom kako biste uklonili ostatke.

Pročišćavajući piling za lice od bikarbonata i limuna

Oni koji imaju masnu kožu s aknama i mitiserima jednom mesečno (kako bi izbegli preterano odmašćivanje kože) mogu koristiti pročišćavajući piling na bazi bikarbonata i limuna.
Ovaj piling se priprema sa kašičicom sode bikarbone i limunovim sokom, tek toliko da se dobije gusta smesa. Treba ga naneti na lice, umasirati i ostaviti nekoliko minuta, a zatim dobro isprati.
Mala mera opreza: ako se limunov sok ne ukloni u potpunosti u dodiru sa sunčevom svetlošću može stvoriti primetne mrlje na licu, pa je ovaj piling bolje nanositi uveče pre spavanja i ujutro nakon čišćenja kože lica s nežnim i hidratantnim sredstvom za čišćenje.

Soda bikarbona je odličan saveznik kada je lepota u pitanju, ali važno je ne preterivati sa njenim korišćenjem. Pilinge sa sodom možete raditi do 2 puta mesečno, kako ne bi došlo do oštećenja prirodnog pH kože.

Bitno je da sodu bikarbonu uvek kombinujete s drugim sastojcima, kako za maske, tako i za pilinge, a nikako da je koristite samostalno.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter