Izvor: KURIR/BLIC/informer
17.04.2023 u 09:30
0

„NIŠTA NIJE ISTO OD KAD IH NEMA“: Milica Pavlović sa knedlom u grlu otkrila kako provodi VASKRS bez NJIH!

Milica Pavlović otkrila je kako provodi najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, te se tom prilikom prisetila i detinjstva.

 

– Cilj posta je čišćenje duše i tela i proslavljanje Boga. U tom periodu valja činiti dobra dela, a uzdržavati se od zlih misli. Kad sam bila mala, želela sam da u korpi imamo jaja u svim bojama. Da bude što šarenije i da na svakom bude nalepnica. A sada su mi najlepša srebrna i zlatna jaja, jer volim jednostavnost – priča Pavlovićeva.

Milica priznaje da nije volela kada joj neko razbije uskršnje jaje.

– Takmičarskog sam duha, pa mi nije lako kada izgubim. Plakala sam kao kiša kad god bi mi neko polomio jaje. Ali baka i deka su dobro znali moj karakter, pa su mi uvek popuštali i odvajali najjače jaje za mene. Čak sam koristila i drveno kako bih bila sigurna da ću pobediti.

Pavlovićevoj je ovo prvi Vaskrs koji će proslaviti bez baka Rade, koja je preminula prošle godine. Za nju i deku Vladimira, koji je umro pre dve i po godine, bila je veoma vezana.

– Da bih bila u potpunosti srećna, potrebno mi je njihovo prisustvo, a to se nažalost nikada neće promeniti. Nedostaju mi svakog dana, stalno su mi u mislima. Ništa više nije isto otkad njih nema. Najveći blagoslov mi je bio što sam odrasla sa njima na selu. Tamo smo praznike proslavljali sa familijom, komšijama i prijateljima. Baka je bila vanserijska domaćica, pa je za Vaskrs pravila bogatu trpezu. Trudila sam se da joj pomažem, mada sam joj, čini mi se, više odmagala. Ali ona je činila sve da izgleda kao da je moja uloga u spremanju raznih đakonija i farbanju jaja značajna – priča Milica i dodaje da će na svoju decu preneti sve običaje kojima su je naučili Rada i Vladimir:

– Nikada neću zaboraviti koliko sam imala predivno detinjstvo i radovala se svemu što ima veze sa Vaskrsom. U Bunibrodu smo imali razne običaje vezane za ovaj praznik, tako da ću ih sigurno preneti i na decu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter