Izvor: rthn.co.me
12.01.2023 u 19:54
0

„POGODAK JE BIO DA SE OVAKO DOBAR I KVALITETAN PROGRAM NAPRAVI I ORGANIZUJE“: U okviru promocije 54. Praznika mimoze u Novom Sadu upriličen je sastanak gradonačelnika Novog Sada i predsednika Opštine Herceg Novi

U okviru promocije 54. Praznika mimoze u Novom Sadu upriličen je sastanak gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića i predsednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića sa saradnicima, a teme su bile saradnja lokalnih uprava, kao i Dani Novog Sada na ovogodišnjoj fešti žutog cveta.

Dva grada baštine dugogodišnju saradnju na visokom nivou, veliki broj Novosađana posećuje Herceg Novi tokom Praznika, dok u glavnom gradu Vojvodine studira i živi veliki broj Novljana, kazao je Katić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

FOTO: Radio-televizija Herceg Novi

– Drago mi je što su dogovoreni Dani Novog Sada, koji će biti održani na 54. Prazniku mimoze, a što je najznačajnije, po prvi put potisan je sporazum između Praznika mimoze i Egzit festivala, da se taj najznačajniji festival u Srbiji, predstavi u Herceg Novom. Jedan dan Egzit će se spustiti, i to će biti Egzit Mimoza 2023. – navodi on.

Katić ističe da će saradnja kako gradova, tako i Egzita i Praznika mimoze potrajati.

FOTO: Radio-televizija Herceg Novi
Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi

– Po komentarima koje sam čuo juče u Beogradu i danas u Novom Sadu, veliki broj ljudi će doći, posebno turističkih radnika i operatera. Za sve vikende već su bukirani smještaji i kapaciteti su popunjeni, što me raduje i što je to pokazatelj da je dobar rad i pogodak bio u prethodnom periodu bio da se ovako dobar i kvalitetan program Praznika mimoze napravi i organizuje – kazao je on.

Kako je najavio gradonačelnik, Milan Đurić, manifestacija Dani Novog Sada na Prazniku mimoze trajaće dva dana, u okviru kojih će biti organizovan jednodnevni program Egzit festivala, koncert Zvonka Bogdana, kao i promocija gastro ponude.

FOTO: Radio-televizija Herceg Novi
Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada

Teme razgovora sa predsjednikom Katićem bile su buduća saradnja i promocija Herceg Novog u Novom Sadu, priča on.

– Ponudili smo da u kulturnim stanicama, koje smo napravili kao Evropska prijestonica kulture, promovišemo Herceg Novi u narednim danima. Da predstavnici Herceg Novog osmisle programe, te da im te prostore damo na korišćenje i promociju. Nastavićemo i dalje saradnju na polju kulture i privrede – istakao je Đurić.

Predstavnici Novog Sada, kako navodi Đurić, počastvovani su što će kao delegacija imati prilike da se predstave Novljanima i gostima 54. Praznika mimoze.

Nakon sastanka program Praznika predstavljen je u Turističko-informativnom centru Novog Sada.

FOTO: Radio-televizija Herceg Novi

Herceg Novi i Novi Sad su gradovi pobratimi, a nedavno su predstavnci turističkih organizacija oba grada potpisali protokol o saradnji. Bojana Živković iz TO Herceg Novi podsjetila je na osnivanje Praznika mimoze i najavila da posjetioce očekuje bogat program.

FOTO: Radio-televizija Herceg Novi
Bojana Živković, TO Herceg Novi

– Prilagođen je različitim uzrastima i ukusima, kao što tradicija pokazuje. Imamo sve više posjetilaca iz svijeta i regiona. Pozivam građane Novog Sada na Praznik mimoze, da dođu i uživaju u feštama, a mi ćemo se truditi da opravdavamo epitet dobrih domaćina – poručila je ona.

Predsjednik Opštine Pećinci, Siniša Đokić prisustvovao je promociji. Istakao je da sa Opštinom Herceg Novi imaju odličnu saradnju i da je praznik prelijep događaj.

FOTO: Radio-televizija Herceg Novi
Siniša Đokić, predsjednik Opštine Pećinci

– Pozivam sve građane Srema, stanovnike Vojvodine i cijele Srbije da dođu u Herceg Novi, kazao je Đokić.

U Novom Sadu organizovana je i promocija praznika na otvorenom, a 23. i 24. januara biće upriličena i u Banja Luci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter