Izvor: tanjug
14.12.2022 u 14:13
1

Nagrada „Ružica Sokić“ uručena Kalini Kovačević na svečanosti u Ateljeu 212

Godišnja nagrada „Ružica Sokić“ za glumačko ostvarenje u sezoni 2021/22. uručena je danas Kalini Kovačević na svečanosti u Ateljeu 212.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Primajući nagradu, Kovačević je rekla da je za nju ovo veliki dan i zahvalila se, između ostalih, Fondaciji „Ružica Sokić“ što „neguje ime čuvene glumice, čuva ga od zaborava i prenosi na mlađe generacije ljubav koju je pružala na sceni i u životu“.  

-Ružicu sam lično poznavala i time mi je još veća čast što sam laureat. Igrala sam s njom na sceni i mogla sam dosta da naučim od nje- istakla je Kovačević.

Prema njenim rečima, nakon što je dobila od Sokić (1934-2013) savet da čuva dete u sebi, kod nje se pojavila glumačka zrelost koju kruniše ova nagrada, a drugi savet je bio da deli radost sa publikom.

-Ova nagrada se dodeljuje kad te predlože kolege. Nema ništa lepše nego kad kolege vreduju tvoj rad, kad te tvoj esnaf voli- rekla je Kovačević novinarima. 

Istakavši da nije od glumica koje pripremaju uloge radi nagrada, Kovačević je dodala da im se ipak jako raduje, jer „svaki glumac kada prođe sezona igranja i krenu nagrade pomisli da bi bilo lepo da ih dobije“. 

Nagrada Fondacije „Ružica Sokić“ dodeljuje se mladim perspektivnim dramskim umetnicima za izuzetan doprinos umetnosti, pozorištu, filmu, radiju i televiziji, a čine je povelja i novčani iznos od 70.000 dinara. Kovačević je dobila i „Moninu“ tašnu sa urezanim likom Sokić. 

Upravnica Fondacije Vesna Milekić je rekla da je Kovačević dobila nagradu „na osnovu predloga eminetnih poznavaoce pozorišne umetnosti“.

Prema njenim rečima, Kovačević se brojnim ulogama u beogradskim pozorištima izdvojila se kao jedna od vodećih glumica mlađe generacije, a možda najveći izazov u karijeri su joj bile predstave matičnog Narodnog pozorišta „Godine vrana“ i „Rat i mir“.

Grupa studenata treće godine glume na Fakultetu savremenih umetnosti u klasi Kovačević izvela je kratki performans posvećen Sokić inspirisan njenim filmom „Žuta“.

Glumac Branislav Tomašević je u svom obraćanju istakao da je Kovačević glumica „izuzetnog izraza, pojavnost i lepote, izuzetnog dara, šarma, harizme, mašte i glumačke zanesenosti“. 

Glumac Aleksandar Srećković Kubura je dodao da je izuzetno lako raditi sa Kovačević „zato što je spremna za saradnju, uvek ima svoje mišljenje koje je spremna da brani“.

-Precizan je glumac u emociji i radnji i dobar partner, nikad te ne ostavi na cedilu na sceni -istakao je Srećković.

Nagrada „Ružica Sokić“ se dodeljuje na Dan fondacije, odnosno rođendan glumice.

Do sada su nagradu dobile Nada Šargin 2015. godine, Jovana Gavrilović 2016.

Milica Gojković 2018. i Jovani Stojiljković, 2019, dok je Specijalno priznanje dobila Jelena Blagojević 2016. godine.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Nagrada „Ružica Sokić“ uručena Kalini Kovačević na svečanosti u Ateljeu 212”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter