Izvor: ALO.RS
16.05.2023 u 13:00
0

PRAVO POREKLO VESNE ZMIJANAC Evo u kojoj državi je rođena pevačica

Bila je zvezda u Jugoslaviji

Vesna Zmijanac jedna je od najvećih muzičkih zvezda osamdesetih i devedesetih godina, poznata po tome što je postavila nove standarde po ugledu na svetski šou-biznis u domenu javnog nastupa, spotova i scenskog izgleda.

Najveći hitovi u njenoj karijeri su: „Nevera moja“, „Dođi što pre“, „Ne kunite crne oči“, „Kunem ti se životom“, „Kad zamirišu jorgovani“, sa Dinom Merlinom, „Kazni me, kazni“, „Svatovi“, „Idem preko zemlje Srbije“, „Sebi sam bila i rat i brat“, „Malo po malo“.

 

Do sada je izdala četrnaest albuma, šest singlova i nekoliko kompilacija. Pored pevačke karijere pojavljivala se i u nekoliko serija i filmova, kao što su „Sok od šljiva“, „Kamiondžije 2“, „Kamiondžije opet voze“.

Iz braka sa bivšim mužem Vladom Jovanovićem, svojevremeno šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine dobila je ćerku Nikoliju, koja je po ugledu na majku započela svoju pevačku karijeru 2010-ih.

Pojavljivala se u rijalitijima Survivor Srbija 2010. godine, zajedno sa svojom ćerkom, i Farma 2016, koji je svojevoljno napustila nakon što je saznala da je Nikolija trudna, a zatim bila diskvalifikovana.

Rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću, u Crnoj Gori, gde joj je porodica (otac Dušan poreklom iz Siska, majka Kovina poreklom iz okoline Kraljeva) boravila zbog očevog posla. Kad je imala godinu dana, roditelji su joj se razveli, a ona je odrasla kod bake po majci u prigradskom naselju Kovači kraj Kraljeva.

Završila je osnovnu školu u obližnjoj Ribnici i kurs za daktilografkinju. Svoj prvi pevački angažman je imala sa samo petnaest godina u kafani u mestu Bivolje kraj Kruševca, nakon čega je majka,koja je bila gastarbajter u Austriji, odvodi kod sebe u Beč gde jedno vreme provodi učeći srednjotehničku školu koju nikad nije završila i radeći na pokretnoj traci u jednoj od Simensovih fabrika. Ni tu se nije puno zadržala, ubrzo se vraćajući u Jugoslaviju gde nastavlja pevačku karijeru po kafanama na Ibarskoj magistrali.

Karijeru je započela 1979. godine singlom „Ti nisi čovek koji zna da voli“, posle kog je usledilo još nekoliko singlova i prvi album 1982. godine. Iste godine se pojavljuje u filmu „Sok od šljiva“ i skreće veliku pažnju na sebe. 1985. snima svoj veliki hit „Nevera moja“, čiji je autor Miroljub Aranđelović Kemiš, Vesnin bivši suprug.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter