Izvor: klix.ba
12.05.2023 u 11:39
1

Ovo je šestu godinu zaredom NAJSREĆNIJI GRAD na svetu VIDEO

Finska je ponovo proglašena najsrećnijom zemljom na svetu

Finska je ponovo proglašena najsrećnijom zemljom na svetu, a u njoj postoji i mesto koje nazivaju najsrećnijim – radi se o gradu Tampere koji drugi Finci redovno biraju kao mesto u kom bi najviše voleli da žive.

Finska je nedavno proglašena najsrećnijom zemljom na svetu po Svetskom izveštaju o sreći – šestu godinu zaredom. Zašto su tako srećni? Heli Himenez iz Business Finland kaže:“‘Finska sreća proizlazi iz bliskog odnosa s prirodom i našeg prizemljenog načina života“.

To objašnjava zašto Tampere, grad u kojem priroda dolazi pravo u centar grada, drugi Finci redovno biraju kao mesto u kojem bi najviše voleli da žive. Oko 180 kilometara severno od Helsinkija grad „sedi“ na kopnenom mostu između jezera Nasijarvi i Pihajarvi, a nazivaju ga i najsrećnijim mestom u najsrećnijoj zemlji na svetu.

Leti građani Tamperea obilaze netaknute plaže koje su udaljene samo nekoliko minuta od grada, a zimi skijaju kroz bajkovite šume koje ih okružuju. Posetioci mogu da uživaju ​​i u Piniki, šumi pored jezera sa šetnjama uz obalu i kupalištima do kojih se dolazi kratkom vožnjom tramvajem.

Tu je i osmatračnica Piniki. Pogled na jezera i grad sa ove znamenitosti iz 1920-ih oduzima dah, a toranj kafića je poznat širom Finske po svežim krofnama.Tu je i Market Hall na Hamenkatu, otvorena 1901. godine.

Ovo je najveća natkrivena pijaca u nordijskim zemljama, a njeni štandovi i kafići prepuni su visokokvalitetnih lokalnih proizvoda poput bobičastog voća kojim region obiluje krajem leta.

U blizini, brzaci koji povezuju jezera Nasijarvi sa Pihajarvima prolaze kroz grad preko Tamerkoski vodopada. Grad je proglašen i svetskom prestolnicom sauna 2018. godine, a ima ih ukupno 34.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Ovo je šestu godinu zaredom NAJSREĆNIJI GRAD na svetu VIDEO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter