Izvor: telegraf.rs
21.11.2023 u 14:35
0

„TE REČI OSTAJU UREZANE ZAUVEK“: Dačić o posveti koju mu je Laušević napisao pre 9 meseci

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić objavio je na svom zvaničnom Instagram nalogu posvetu koju mu je napisao Žarko Laušević 14. februara 2023. godine.

– Nije verovao da ću da mu donesem pasoš, tako da, eto, tako smo se upoznali – ispričao je Dačić 16. novembra

– Ivici Dačiću, gospodinu koji je umeo da mi pruži ruku u najtežim trenucima mog života. Žarko Laušević – reči su koje je Žarko posvetio Ivici.

Podsetimo, Ivica je prisustvovao komemoraciji Žarka Lauševića održanoj 20. novembra u prostorijama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dan nakon Žarkove smrti, Ivica je u razgovoru za Tanjug ispričao do tada nepoznate detalje njihovog odnosa.

Naime, Lauševiću je Dačić pre 11 godina uručio pasoš Republike Srbije u Njujorku, gde je nakon služenja kazne zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja trećeg muškarca u Podgorici, Žarko živeo sa svojom porodicom. Govoreći o njemu i u njegovu čast, Dačić se prisetio kako su se upoznali i kako ga je život spojio sa Laušem.

Printscreen/Instagram

– Nije verovao da ću da mu donesem pasoš, tako da, eto, tako smo se upoznali. Mene je nekako život upoznao sa Žarkom, zato što sam bio ministar unutrašnjih poslova. Znate da je u nadležnosti ministarstva i državljanstvo, i onda je jedna grupa glumaca tražila razgovor sa mnom i založili se za za Žarka, da je on u izuzetno teškoj situaciji. Nisam ga poznavao do tada, ali naravno da sam znao za njegov rad, svi smo mi znali, on je stariji od mene šest godina, ali je svakako bio naš idol… – počeo je Ivica.

– Imao je nerešeno pitanje državljanstva, odnosno postojala je mogućnost da ukoliko se ne reše papiri, on nije imao pasoš, da ga bukvalno na ulici sretnu policijski organi, kontrola i da ga izruče Crnoj Gori. Čim sam dobio njegovu saglasost, krenuli smo to da radimo i iskoristio sam priliku, kada sam službeno boravio u Njujorku, pošto je on živeo u Njujorku, da se sretnem s njim… – ispričao je Dačić gostujući na Tanjugu.

Podsetimo, tačno 1. februara 2012. godine Ivica Dačić, tada zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova uručio je pasoš Republike Srbije, Žarku Lauševiću u srpskom konzulatu u Njujorku.

Dačić je tada izjavio da je pasoš izdat u okviru redovne procedure, jer je Laušević u Njujorku i podneo zahtev za izdavanje pasoša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter