Izvor: BSC HAPPY
23.01.2023 u 21:38
0

Demo Beriša za emisiju „ĆIRILICA“: „Ukoliko Kurti ne postupi onako kako mu preporučuju Amerikanci, on će morati da ode!“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY Demo Beriša predsednik Matice Albanaca u Srbiji komentarisao je najnovija dešavanja na Kosovu i Metohiji i tom prilikom izjavio da je Aljbin Kurti u ovom trenutku najveći prevarant na političkoj sceni i da bi vrlo brzo mogao da ode sa vlasti.

Beriša je komentarišući Francusko-Nemački predlog za rešavanje problema između Beograda i Prištine izjavio da postoji jedna začkoljica.

„Sigurno da to što Kurti, Bisljimi i ostale političke strukture na Kosovu, kada je taj plan u pitanju, oni su očekivali da se ponovi ona situacija koja je bila stvorena nakon Rambujea. Oni imaju potpuno drugačiji pristup i drugačiji cilj. Oni imaju svoj cilj da tzv. Kosovo bude nezavisna država, to je njihov ključni cilj, dok je interes Beograda potpuno drugačiji i da ostavi onaj prostor u kome se može pregovarati. Šolc – Makronov plan ima samo jednu začkoljicu, a to je zapravo jedna rečenica u tom planu u kome govori da bio Srbija, ukoliko prihvati taj plan, mogla bi ekonomski da napreduje, a to ispada, prevedeno za nas kome nije maternji jezik srpski, ispada da se tu nešto treba trgovati, a trgovati sa teritorijom je u ovom trenutku nemoguće iz prostog razloga zato što su Pećka patrijaršija, Manastir Visoki Dečani i sve druge bitne pravoslavne institucije su zapravo na Kosovu i ta bi imovina sutra postala imovina neke, nazovimo je Srpske pravoslavne crkve Kosova“, izjavio je Beriša.

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO U „ĆIRILICI“: „Nazivaju me slugom Vladimira Putina, da sam isti on i da će Srbija da napadne Sarajevo i Prištinu, sve u dogovoru da se sruši Srbija!“

On je dodao da se od Beograda očekivalo „apriori“ odbijanje tog plana, ali kada ono nije usledilo, nastupila je tišina.

„Kurti i ekipa su očekivali da će „apriori“ Beograd da odbije taj plan. Ne, u tom planu ima nekih parametara, a najznačajnija je ta 10. tačka koja kaže da se mora primeniti sve do sada dogovoreno. To podrazumeva ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opština. Međutim sada smo imali prilike da vidimo nešto što se provlači ispod žita, „plan plus“, poslednji koji je predložen predsedniku Srbije, da se ZSO ima oformiti samo i isključivo na četiri opštine na severu KiM i to je čini mi se ono ključno pitanje za koje predsedsednik republike kaže da ima delova o kojima se mora raspravljati. Međutim, kao podloga je sasvim OK“, zaključio je Beriša.

Beriša je izjavio da se Kurti preigrao kada je pokušao da za ubistvo Olivera Ivanovića optuži predsednika Aleksandra Vučića.

„Priština je iznenađena u potpunosti postupkom predsednika Vučića, jer su očekivali ono što je ministar Dačić izjavio nakon one prve sednice Vlade kada se o tome govorilo. Od tada je u potpunosti nastupila tišina i onda se više bave nekim drugim pitanjima, kao što je zloupotreba ubistva Olivera Ivanovića. Poruka Kurtija nije poruka koja se odnosila na Olivera Ivanovića i njegovu porodicu, nego on sa time želi da pokaže i da pošalje poruku da je to ubistvo zapravo organizovao predsednik Aleksandar Vučić. Tu se on preigrao, jer je u toku današnjeg dana imao demonstracije od dece nastradalih za vreme rata na Kosovu koji su upućeni. To je potpuno podiglo tenziju i u drugi korak gurnulo ono što je bitno, a to je taj Nemačko – Francuski plan. Druga njegova afera, koja će ga verovatno koštati vlasti, jeste afera koja je stvorena nakon zloupotrebe novca tzv. Vlade Kosova preko ambasadora u Hrvatskoj Berišaja i u tom slučaju se govori da je veliki novac opran za potrebe „Samoopredeljenja“ i liste „Smelo“ Vjose Osmani. Jedina dobra stvar je što pregovarač ili izaslanik američke vlade Eskobar je taj, očigledno američka vlada je donela definitivnu odluku kada je reč o Francusko – Nemačkom planu da se oformi ZSO i on se decidno jasno izjasnio: „Sa njim ili bez njega““, dodao je Beriša.

On je istakao da je jednini način da Kurti opstane na vlasti, da postupi onako kako mu preporučuju Amerikanci.

„Zanimljivo je kada su bili u Americi pre mesec dana opozicioni lideri Avdiđiku i Krasnići, onda se dogodilo da je po svim pokazateljima zapravo partija Aljbina Kurtija organizovala ljude koji su trebali da izvrše atentat na ta dva lidera koji su drugačije po viđenju odnosa Prištine i Beograda, a zanimljivo je da su tu informaciju obelodanili Nemci, a znamo mesto i ulogu nemačke vlade, u ovim pregovorima, pored engleske, koja je isto tako prisutna više nego Francuska. Oni podržavaju Kurtija i oni su ti koji u ovom trenutku suprotno stavovima američke vlade. Američka vlada je dala prioritet, pustila je u skladu sa prenetim pregovorima u Brisel da se oni prvi pojave. Međutim, zaista pokazalo se da svaki put kada dođe do neke krizne situacije isključivo je rešavaju Amerikanci preko ambasadora Hovnijera ili konkretno Eskobara. Sve u svemo Aljbin Kurti u ovom trenutku nema hrabrosti i on će se suočiti veoma brzo sa odlukom, ukoliko ne postupi onako kako mu preporučuju Amerikanci, da će morati da ode“, smatra Beriša.

SUPEREKSKLUZIVNO PREDSEDNIK VUČIĆ U „ĆIRILICI“: „Jedini razlog zbog kojeg su deca bila napadnuta jeste jer su nosila badnjak, zato što su Srbi!“

Predsednik Matice Albanaca u Srbije rekao je i da treba pružiti podršku predsedniku Vučiću za rešavanje gorućeg problema, ne samo između Beograda i Prištine, nego čitavog regiona.

„Aljbin Kurti je u ovom trenutku najveći prevarant na političkoj sceni. Kada pogledate šta je on radio, kako je govorio i kako se sada ponaša, ne postoji ni jedan od svih prisutnih političara u regionu takvog kalibra manipuliše masom, ali narod je prepoznao na Kosovu njegovu prevarantsku politiku i njegov rejting je po poslednjim istraživanjima pao na ispod 34 odsto sa 51 odsto. Njemu su dani prebrojani, izbrojani, šansa da ostane na vlasti je isključivo da napravi ono što je predviđeno u Briselskom sporazumu, u Vašingtonskom sporazumu i tek onda da uđe… Njegovo delovanje i postavljanje krajnjeg cilja kao prvi cilj, a to jeste „obostrano priznavanje“ kako on to obično kaže, u ovom trenutku je prosto nerealna stvar jer postoje brojna pitanja, i da dođe do toga, koja bi trebala da se reše. Sigurno da svi koji deluju na ovom prostoru treba da daju podršku predsedniku Aleksandra Vučića u pravcu rešavanja tog gorućeg problemama, jer to je gorući problem ne samo između Prištine i Beograda, nego i u odnosu zemalja u regionu. Kada se tiče BiH, koja isto ima paralelne odnose između Repuiblike Srpske i Federacije BIH, crne gore, možda je u ovom trenutku čak veća kriza u Crnoj Gori nego što je u ostalim zemljama samo što i tu kontrolišu Amerikanci. Zanimljivo je ponašanje Edija Rame, Edi Rama konstruktivno se ponaša i ne meša se. Aljbin Kurti je pokušao i njega u potpunosti da skrene sa političke scene, kako bi on postao „otac nacije“, međutim dete nije zrelo“, zaključio je predsednik Matice Albanaca u Srbiji“, izjavio je Beriša za emisiju „ĆIRILICA“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter