Izvor: BSC HAPPY
23.01.2023 u 22:34
0

OBRAD KESIĆ za emisiju „ĆIRILICA“: „Srbija je važnija za mir i stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana više nego Priština“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY šef predsedništa Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić komentarisao je najnovija dešavanja na Kosovu i Metohiji .

Obrad Kesić na samom početku komentarisao je tvrdnje koje kažu da je potrebno da se takozvane Kosovske vlasti odreknu dela suvereniteta u korist Srba, kao i da se Srpske vlasti odreknu dela na Kosovu i Metohiji u korist Albanaca.

– To je od početka, od kako su se Amerikanci umešali, to je bio model za rešavanje problema Kosova i Metohije, da mora da bude, kako oni to kažu, da se deli suverenitet između Prištine i Beograda. I ova inicijativa između Francuske i Nemačke nije nova, to je stara incijativa, još pre proglašenja nezavisnosti. To je takozvani plan dve Nemačke. To je laž koja se prodaje javnosti u Srbiji, da bi bilo mekše priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, jer onda ne bi bilo direktno priznanje, ali razlika je ključna, između dve Nemačke jednostavno to je jedan narod, nemački narod, a ovde hoće da razdvoje Srbe i Albance, to je mnogo drugačije i teže. Nezahvalno je pokušavati nešto da branimo ili napadamo, ali teza „dve Nemačke“ ne pije vodu. Mi moramo da definišemo najpre koji je naš krajnji cilj kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Mi se pravimo da ne priznajemo, ali ustvari i priznajemo, ako prihvatimo ovu incijativu Nemačke, rekao je Kesić.

Demo Beriša za emisiju „ĆIRILICA“: „Ukoliko Kurti ne postupi onako kako mu preporučuju Amerikanci, on će morati da ode!“

– Nije fer kada napadaju Evropu, možda bi se nešto i desilo do sada da nije bilo konstantne sabotaže, kad god je neko rešenje u prošlosti naišlo Amerika je to sabotirala, Amerikanci imaju stalne iluzije. Amerikanci su često prepreka za rešavanje problema. Srbija je najvažniji faktor za mir i stabilnost, jer da Srbija nema neutralnost, onda bi Srbija izgubila svaku vrednost za Zapad, rekao je Kesić i dodao:

– U slučaju ove sad situacije na Kosovu i Metohiji ipak ja Amerika više konstruktivna, Srbija je važnija za mir i stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana više nego Priština. Da Srbija sledi glas koji traži da se Srbija opredeli i prihvati zahtev Zapada, onda bi Srbija izgubila posebnu vrednost koju ima, a to je neutralnost. Kada kažu da Srbija sedi ili želi da sedi na dve stolice, to nije tačno, Srbija sedi na stolicu Srbije, to je njen državni interes, neutralnost je naš interes, to je najvažnije za Srbiju i njene građane, zaključio je gospodin Kesić.

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO U „ĆIRILICI“: „Nazivaju me slugom Vladimira Putina, da sam isti on i da će Srbija da napadne Sarajevo i Prištinu, sve u dogovoru da se sruši Srbija!“

– Mene boli kada čujem da kažu da mi moramo da poštujermo sve zahteve, a oni upravo to ne rade. Oni stalno krše rezoluciju, zahtevaju jedno od nas, a sa druge strane rade protiv nas. Trula politička elita na Zapadu je najveći problem, oni su izgubili svaki kredibilitet, vode se time da cilj opravdava sredstvo. Mi ne možemo da budemo sigurni ni u šta što oni kažu, mi nemamo nikakve garancije. Ne možemo da imamo poverenje, jer šta god da se dogovorimo sa njima oni stalno menjaju realnost, a kada je promene oni traže od nas da prihvatimo novonastalu relanost koju oni izmene, kazao je on.

Obrad Kesić osvrnuo se na odnose Srbije i njenih partnera, naglašavajući da Srbija nema iskrene prijatelje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Mi nemamo poverljive partnere, imamo lažove i neiskrene ljude. Mi stalno kažemo naši prijatelji, pa nisu oni naši prijatelji. Onaj ko od nas traži da se odreknemo teritorijalnog integriteta, izvinite, ali to nisu naši prijatelji, zaključio je Obrad Kesić.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter