Izvor: HAPPY BSC
30.01.2023 u 22:15
0

PREDRAG MARKOVIĆ U „ĆIRILICI“: „Održivost Kosova ćemo videti kada Dua Lipa bude provodila makar dva meseca u Prištini godišnje“

Albanci kreiraju sudbinu Balkana jer su najambiciozniji i imaju nacionalni fanatizam koji smo mi imali u 19. veku.

Istoričar prof. dr Predrag Marković istakao je u večerašnjoj emisiji “Ćirilica” da postoje simboličke stvari koje nemaju cenu.

– Da se Vučić sagne da izljubi Kurtija sutra i da mu Dačić otpeva Roka Mandoljina i da potpišu sve što hoće prištinske vlasti, kako ćemo da prevladamo osećanje poniženja? Badinterova komisija na papiru nije imala nikakvu lošu nameru, ali su potpuno zanemarili užasan strah Srba u Hrvatskoj i Bosni, da će živeti u ustaškoj državi. Neke stvari nemaju cenu. Jedna od njih je nacionalni ponos. Juče smo se svi osetili srećno što smo Srbi. Đoković u sebi ima nešto duboko srpsko – rekao je on.

Prema njegovim rečima, za dugoročno rešenje je potrebno da svako ponešto dobije.

NE PROPUSTITE EMISIJU „ĆIRILICA“ (21.00) NA TV HAPPY! Razgovaramo sa našim gostima na temu: „Nacionalni ponos je najskuplji“

– Zašto je Dejton dobar sporazum? Izgubili malo Srbi, malo Hrvati, malo Bošnjaci i ponešto dobili. Dejton je zapravo dobal model. Ne može da Aljbin Kurti sve što u svojim fantazijama zamisli. Brisel je sada gori od Vašingtona. Kao u Dejtonu tui ma jedna razumna ideja da svako mora nečega da se odrekne. Ova inicijativa našeg predsednika za “Otvoreni Balkan” je jedna od najboljih stvari koja se desila poslednjih godina. EU je namerno sabotirala jer to je saradnja na životnom nivou: školovanje, zapošljavanje, putovanje, trgovina, razmena studenata… – kazao je Marković.

Marković je istakao da Albanci kreiraju sudbinu Balkana jer su najambiciozniji i imaju nacionalni fanatizam koji smo mi imali u 19. veku i dodao da oni sada doživljavaju tu fazu euforije.

– Valjda su toliko mnogo investirali u Kosovo da ih je sramota da proglase da je to propali projekat. Verujem da niko nije dobio više para od Prištine. I sve su naravno pokrali. Kako da priznaju da je čitav kosovski projekat promašen? Njihov narod ne živi nikako. Održivost Kosova ćemo videti kada Dua Lipa bude provodila makar dva meseca u Prištini godišnje – naglasio je Marković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter