Izvor:
20.03.2019 u 12:28
0

ANDRIJA KUZMANOVIĆ SE ZAUVEK OPROSTIO OD OCA: Preminuo Radojica Kuzmanović!

Čitav svoj život Radojica je posvetio narodnoj igri.

U ponedeljak, 18. marta, iznenada je preminuo Radojica Kuzmanović, dugogodišnji solista, umetnički direktor i nekadašnji direktor Ansambla "Kolo".

Radojica Kuzmanović, rođen 1955. u Kikindi, bio je istaknuti pregalac u oblasti folklorne umetnosti, nosilac nagrade za Životno delo Ansambla "Kolo", kao otac našeg glumaca Andrije Kuzmanovića.

Čitav svoj život posvetio je narodnoj igri. Za doprinos u oblasti očuvanja i negovanja tradicionalne umetnosti nagrađivan je najvišim priznanjima u zemlji i inostranstvu.

Andrija se juče oglasio i na svom Instagram profilu povodom izenadnog gubitka.

Umetnički opus Radojice Kuzmanovića obuhvata više od 30 koreografskih dela i muzičko-scenskih prikaza, realizovanih u zemlji i inostranstvu. Njegove koreografije se nalaze na repertoaru Ansambla "Kolo", Ansambla "Venac" i mnogih folklornih ansambala u zemlji i dijaspori.

Bio je redovni saradnik jedne medijske kuće i stručni sagovornik na temama tradicionalne igre i koreografije. U serijalu izvorne narodne muzike i igre Šljivik bio je stalni član žirija.

Bio je angažovan kao koreograf na Pesmi Evrovizije u Beogradu 2008.

Izvor: Glossy
Foto: instagram/pedzidzons

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter