Izvor: HAPPY BSC/VIKTORIJA SAMARDŽIĆ
15.10.2022 u 15:07
0

„BIO JE MOJ LIČNI HEROJ,NEKO SA KIM JE VREME DRUGAČIJE PROLAZILO, KAO DEČAKU BI MI ISPUNJAVAO SVE ŽELJE!“: Žal za Rođom Raičevićem ni posle 21 godinu ne prolazi! (ŽIVOTNA PRIČA/SEĆANJE)

Napustio nas je u 44. godini života, a ostao je upamćen po mnogim hitovima, ali i po preranom i misterioznom odlasku.

Rodoljub Rođa Raičević rođen je 11. jula 1957. u Nikšiću. U svom rodnom gradu je završio osnovnu i nižu muzičku školu,srednju je pohađao u Podgorici, a nakon toga je studirao na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu gde se preselio 1976. godine. Ostao je večiti apsolvent.

Kao talentovani pijanista i pevač je gledao da iskoristi svaki trenutak radeći i usavršavajući se, te je tako u prvim godinama karijere leti vredno radio u Starom Gradu u Budvi i nastupao po begradskim klubovima i kafanama. Jedno vreme bio je član sastava „Rokeri s Moravu“, pa član orkestra Miše Mijatovića, da bi prvi veći autorski uspeh imao s pesmom „Godine idu“, koju je snimila Nada Topčagić.

Sarađivao je sa mnogim poznatim pevačima kao što su Lepa Brena, Mira Škorić, Slavko Banjac, Dragica Radosavljević – Cakana, Buba Miranović, Ana Bekuta, Biljana Jevtić, te su ga zbog toga nazivali novim Tomom Zdravkovićem…  Raičević je bio miljenik među koleginicama, i uopšte pripadnicima ženskog pola, a mnogo se spekulisalo da je platonsku ljubav gajio prema Bubi Miranović sa kojom se družio na početku svoje karijere dok se ona nije odselila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SLOŽIĆE SE SVAKI RODITELJ JEDNOG TINEJDŽERA: Nataša Bekvalac konačno progovorila o odnosu sa ćerkom Hanom

Čuvenu pesmu „Draga“, koju je snimio sa tada još uvek nepoznatim muzičarem Vladom Georgijevim sa kojom se Vlado kasnije i proslavio.

Zoran Raičević Rođin bratanac ispričao je pre par godina kako i po čemu pamti svog strica:

– Pamtim ga kao čoveka koji je uvek bio vedar i nasmejan, raspoložen za druženje. Čoveka velikog srca dobre i duše koji je bio tu za sve najbliže.Lep, sa manirima gospodina i glasom koji nikada neću moći da zaboravim.

Takođe neguje uspomenu na njega i ne dozvoljava joj da nestane:

– Svaki put kada bih pomislio na njega,u meni bi se probudile najsnažnije emocije. Bio je  moj lični heroj. Neko sa kim je vreme drugačije prolazilo, neko ko bi mi kao dečaku ispunjavao sve želje činio da se osećam posebno, voljeno- jednostavno drugačije. Zaista je imao takvu harizmu i energiju i nikada ga neću zaboraviti.

Zoran otkriva kakav je Rodoljub bio van scene-privatno, te prema čemu je ovaj ne prežaljeni muzičar imao najviše sklonosti i šta ga je najviše interesovalo u životu:

– Privatno je bio jako tih i staložen posvećen porodici i Bogu, uvek se trudio da se što bolje odmori za nastup kako bi mogao publici da pruži svoj maksimum. Zaljubljen u muziku, živeo je za pesmu i tako je bilo da kraja njegovog života. Osim pevanja najviše je voleo da slika, bio je jako talentovan i za tu unetnost. Previše rana smrt je zaustavila njegovu prvu samostalnu izložbu sliku u Sava Centru. Najviše je voleo da crta pejzaže i aktove“-govori njegov bratanac.

Takođe otkriva i nešto više o preranom odlasku ovog čuvenog kantautora devedesetih:

– Godinama nakon toga u našoj kući je vladala tišina, bol i tuga. Jedan jako težak period života za sve nas, a pogotovo za njegove roditelje i brata. Prošlo je 16 godina od tog dana, i mi i dalje ne možemo da se pomirimo sa tom činjenicom da nije vise sa nama. Naučili smo da živimo sa tim ali verujte nikada ne može više ništa biti kao pre“-sa tugom i setom ispričao je Zoran.

Prisetimo se, Rođa je pronađen 7.oktobra 2001. mrtav u svom stanu gde je živeo u centru Beograda, ulica 27. marta, broj  25.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter