Izvor: Tanjug
15.05.2023 u 19:15
0

BELIVUK PODRŽAO ADVOKATA: „Ako ne usvojite naše zahteve, svi ćemo otkazati punomoćje advokatima“

Sudija je na kraju otkazala suđenja koja su bila unapred zakazana za ovu nedelju, a suđenje će se nastaviti kada se donese odluka o izuzeću.

Vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk podržao je danas zahtev advokata i tražio izuzeće sudije, tužilaca, predsednika suda i Tužioca za organizovani kriminal.

(UŽIVO) SUĐENJE KLANU BELIVUKA: Janković: Dao si različite iskaze, ko je odustao? Veljko ili ti?

Belivuk je rekao da ukoliko ne budu usvojeni njihovi zahtevi za izuzeće, svi optuženi će otkazati svojim braniocima punomoćje pa će, kako je rekao, „veće suditi praznoj sudnici“.

Prvooptuženi je tražio da se okrivljenima sudi po zakonu i da, kako je naveo, sud ne pomaže okrivljenim-saradnicima.

Pre Belivuka, advokat Stefan Jokić je zatražio izuzeće sudije, postupajućih tužilaca i predsednika Višeg suda u Beogradu, dok je Belivuk tražio i izuzeće Mladena Nenadića, Tužioca za organizovani kriminal.

Jokić je takođe rekao da su postupajući tužioci zloupotrebili svoj službeni položaj, odnosno da je sklopili sporazume sa okrivljenim-saradnicima i izostavili im krivična dela koja su priznali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter