Izvor: Kurir.rs
26.02.2023 u 16:59
0

EVO KO JE HRVATIN, SVEDOK-SARADNIK PROTIV BELIVUKOVOG KLANA: Ubio navijača, pušten ranije s robije, pa učestvovao u još 4 ubistva!

Za razliku od pripadnika Belivukovog klana, Hrvatin nije navijač Partizana, već Rada.

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik na suđenju Belivukovom klanu, u sudnici Specijalnog suda u Beogradu izneo je niz jezivih detalja ubistava.

TURBULENTNO U SUDNICI: „Miljković ispitivao Lalića o oružju i mašini za mlevenje mesa!“

On je, kako je priznao, i sam učestvovao u nekim od tih stravičnih zločina.

Hrvatin je odlučio da „propeva“ maltene čim je uhapšen u julu 2021. godine.

Kako je naveo, učestvovao je u ubistvima Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Potpisao je sporazum prema kome će reći sve što zna, a zauzvrat će biti osuđen na 15 godina zatvora. Njemu je tada određena mera zaštićenog svedoka, što znači da boravi na tajnoj lokaciji ili u svojoj kući ali sa visokim merama obezbeđenja.

Ko je Bojan Hrvatin?

Za razliku od pripadnika Belivukovog klana, Hrvatin nije navijač Partizana, već Rada.

On je već osuđivan i to za ubistvo navijača Voždovca Bojana Majića (29), 4. avgusta 2005. godine.

U napadu na nesrećnog Majića učestvovala su četvorica navijača Rada, a smrtonosne rane, kako je utvrdio sud, naneo mu je upravo Hrvatin. Ostala trojica su oslobođena jer je delo koje im je stavljeno na teret, učestvovanje u tuči, u međuvremenu zastarelo.

Njih četvorica su upala u voz na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica i sukobila se s navijačima Voždovca. U tom obračunu korišćeni su noževi, šipke. Hrvatin je izbo nesrećnog Majića više puta i usmrtio ga.

Hrvatin je prvostepenom presudom osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali mu je kasnije ta kazna prepolovljena na 15 godina. Pušten je 13 meseci pre isteka kazne.

Zanimljivo je da je u odluci Apelacionog suda, kojom je kazna Hrvatinu prepolovljena, stajalo i obrazloženje da će i „kazna od 15 godina dovoljna da Hrvatin više ne čini ubuduće ista ili slična krivična dela“.

Inače i Veljko Belivuk je svojevremeno bio simpatizer Rada, pre nego što je zajedno sa pokojnim Aleksandrom Stankovićem osnovao novu navijačku grupu Partizana, „Janičari“, sa kojom je preuzeo južnu tribinu.

Posle ubistva Stankovića, „Janičari“ su promenili ime u „Principi“. Prema nekim informacijama, grupa navijača Partizana, okupljenih oko Belivuka, imala je dobru saradnju sa pojedinim navijačima Rada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter