Izvor: esspreso
11.01.2023 u 16:37
0

CRNI BILANS NA POČETKU GODINE: SAMOUBISTVA, UBISTVA I BRUTALNO PORODIČNO NASILJE

Ovo je kratak pregled vesti iz rubrike Crna hronika od početka 2023. godine

Da vreme praznika nije samo period porodičnih okupljanja, slavlja i euforije govore vesti iz rubrike Crna hronika.

Tako su se poslednjih dana slučajevi nasilja u porodici, samoubistava i ubistava samo nizali.

Novogodišnji i božićni praznici za neke osobe mogu biti okidač za depresivno raspoloženje i suicidne misli.

Kako je ranije rekla klinički psiholog i psihoterapeut Branislava Pavlović, ne treba pretpostavljati da su novogodišnji praznici i doček Nove godine radost baš za sve.

 

OGLASIO SE MUŠKARAC KOG DOVODE U VEZI SA UBISTVOM IVANE: Šokirao je izjavom!

– Praznici ne donose samo praznično raspoloženje već i praznično neraspoloženje. Mogu da izazovu pojavu ili pogoršanje psihičkih tegoba kod osoba koje su već iskazivale depresivnu simptomatologiju, kod osoba koje su imale skoriji gubitak bliske osobe (smrt, razvod, raskid, kod osoba koje praznike provode same, navela je Branislava Pavlović.

U zdravim porodicama, kako objašnjava naša sagovornica, praznično zajedničko vreme donosi zadovoljstvo, ali u disfunkcionalnim porodičnim i bračnim odnosima vreme praznika može da nas dodatno suoči ili pogorša naša nezadovoljstva.

-Iniverzalni imperativ i teror sreće koji nam se  nameće često ima kontraproduktivno dejstvo. Od pritiska da moramo da budemo srećni, lepi i u dobrom raspoloženju, kada nam se čini da ceo svet ima nekoga da zagrli, kada umesto glamuroznog dočeka imamo egzistencijalne, porodične, ljubavne, zdravstvene ili poslovne probleme, kada nismo zadovoljni postignutim lako možemo da skliznemo u novogodišnju depresiju, pojasnila je naša sagovornica.

U ovome se možda može pronaći jedan od razloga za brojne slučajeve samoubistava i porodičnog nasilja u Srbiji prethodnih dana.

U nastavku donosimo kratak pregled vesti iz rubrike Crna hronika od početka 2023. godine:

Nasilnik iz Zemuna pretukao majku, bivšu suprugu i napao službeno lice

Prema informacijama Telegrafa, nasilnik iz Zemuna na ulici se posvađao sa vanbračnom suprugom V.R. (28) sa kojom živi, a zatim ušao u kuću gde je napao i povredio majku G. Ž. (61). U tom trenutku u kući se pojavila njegova bivša supruga I.L. (29) koju je pretukao nakon svađe jer je došla da preuzme dete (4). Policija je na poziv došla u kuću, a N.Ž. je zatim i fizički napao policajca dok ga je hapsio.

Samoubistvo u Staroj Pazovi nakon dočeka

Nepoznata mlađa žena skočila je sa četvrtog sprata jedne zgrade u Staroj Pazovi. Ona je, kako se sumnja, skočila sa terase u trenutku dok su njeni prijatelji spavali, a navodno je imala probleme u vezi sa zdravljem člana porodice. Sve se odigralo u 5 sati ujutru nakon proslave dočeka.

Mladić se vraćao sa novogodišnje žurke, pa izboden u Inđiji

Mlađi muškarac izboden 1. januara u jednom prolazu u centru Inđije. Sve se dogodilo tri sata iz ponoći kada se on vraćao kući sa novogodišnje žurke, a njega je, navodno bez razloga, napao drugi mladić za kog se pretpostavlja da je bio pod dejstvom narkotika.

Samoubistvo na Čukarici

Muškarac B. P. (38) izvršio je samoubistvo 1. januara oko 18 sati na Čukarici. Muškarac je,  oduzeo sebi život skokom kroz prozor stana u kojem je živeo.

Izboden mladić u Bačkoj Palanci

U centru Bačke Palanke 2. januara oko 23 sata izboden je mladić star 16 godina iz Futoga.

Ubistvo i samoubistvo u Kikindi

3. januara muškarac je ubio drugog muškarca čekićem u Kikindi, jer je sumnjao da je bio u vezi s njegovom ženom. Posle ubistva on se obesio.

Ubistvo u Prizrenu

Jedna osoba izgubila život, a druga ranjena u pucnjavi koja se dogodila 3. januara u baru u Prizrenu.

Pokušaj samoubistva na planini Crni vrh

Na planini Crni vrh kada se muškarac polio benzinom u nameri da se zapali. On se obratio za pomoć tako što je pozvao kol centar, nakon čega ga je od sigurne smrti spasao inspektor u PU Bor koji je i član pregovaračkog tima MUP-a Srbije.

Izboden mladić u Beogradu

Mladić M. Ž. (19) teško je povređen 2. januara. On je napadnut nožem na autobuskom stajalištu kod Ušća u Beogradu.

Nasilnik iz Niša pretukao komšinicu

M.I. (24) iz Niša uhapšen je 4. januara nakon što je u Sokobanjskoj ulici pretukao Nišlijku M.S. (58) I polomio joj vilicu a njenog supruga S.S. (66) lakše povredio, saznaje “Blic”.

Pokušaj ubistva u Beogradu

Policija u Beogradu uhapsila je M.E. (43) zbog sumnje da je nožem izbo A.D. (42) na Glavnoj autobuskoj stanici i to zbog ranije neraščišćenih računa jer su zajedno kao vozači radili kod istog autobuskog prevoznika, saznaje „Telegraf.rs“.

Nasilje na novosadskim ulicama

Na društvenim mrežama se pojavio jeziv snimak koji je, kako se navodi, nastao u novosadskom naselju Klisa. Na snimku se vidi nasilnik kako krvnički udara ženu, a kada su ljudi koji su snimili ovo prišli da reaguju, nasilnik je pobegao u nepoznatom pravcu.

Nasilje u porodici u Varvarinu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Varvarinu, uhapsili su P. N. (32) iz okoline ovog mesta, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopštio je MUP. On se sumnjiči da je u porodičnom domaćinstvu, tukao svoju četrdesetpetogodišnju partnerku i naneo joj teške telesne povrede.

Izboden dečak u Obiliću

U mestu Obilić nožem je izboden dečak.

Pevač izvršio samoubistvo posle novogodišnjeg nastupa

Pevač i klavijaturista sa juga Srbije pronađen je mrtav posle proslave Nove godine. Kako nezvanično saznaje Kurir, on je svirao u jednom lokalnom restoranu i posle toga je, kako se sumnja, izvršio samoubistvo.

Porodična tuča na Božić kod Čačka

Porodična tuča dogodila se na Božić u čačanskom selu Кatrga, kada je mlađi muškarac došao u kuću kod svog strica i nakon verbalnog sukoba, kako se pretpostavlja, počeo i fizički da se obračunava. U ovom obračunu stric je zadobio teške telesne povrede u predelu lica, dok su članovi njegove porodice lakše povređeni.

Samoubistvo na Božić u Lazarevcu

Na dan Božića, stariji muškarac (1939) izvršio je samoubistvo u Lazarevcu.

Stravično porodično nasilje u Zemunu

Na dan Božića dogodilo se stravično porodično nasilje u Zemunu kada je L.R. (70) u porodičnoj kući fizički i verbalno napao suprugu N.L. (67), a zatim i sina V.L. (41) koji je pokušao da ga zaustavi. Kako se sumnja, nasilnik je pokušao da se obračuna sa sinom tako što je uzeo nož.

Porodično nasilje na Božić u Sopotu

Policijski službenici PS Sopot u saradnji sa OJT u Mladenovcu uhapsili su M.D. (31) iz Sopota zbog nasilja nad nevenčanom suprugom (29). On je u petak u porodičnoj kući nakon verbalne svađe sa svojom nevenčanom suprugom, istu udario pesnicom u glavu, a potom joj skinuo sat sa zida i nastavio da je udara.

Porodično nasilje na Badnje veče u Obrenovcu

U petak policijski službenici PS Obrenovac, u saradnji sa OJT u Obrenovcu, uhapsili su i S.S. (57) god jer je istog dana svojoj nevenčanoj supruzi S.S.(47) god u porodičnom domu, nakon verbalne rasprave naneo više udaraca u predelu lica, piše Telegraf.rs.

Porodično nasilje u Smederevu

Mladić N.D. (31) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je prislonio strini nož na grlo i pretio da će pobiti nju i njenu porodicu.

Ubistvo u Paraćinu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Paraćinu uhapsili su Z. D. (52) iz Paraćina sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Kako se sumnja, on je 8. januara, ispred Sportsko-rekreativnog centra u tuči usmrtio tridesetosmogodišnjeg sugrađanina.

Samoubistvo u Obrenovcu

Muškarac J. B. (68) izvršio je samoubistvo danas u mestu Ušće, u Obrenovcu.

Samoubistvo u Zrenjaninu

Muškarac star 35 godina izvršio je sinoć samoubistvo vešanjem u prigradskom naselju Aradac u Zrenjaninu.

Porodično nasilje u Vranju

Muškarac Z. D. (60) na Badnji dan je u alkoholisanom stanju, najpre vređao i pretio supruzi S.D. (54), a zatim je stezao za vrat i nekoliko puta udario u predelu glave i tela.

Otac proslavljenog fudbalera izvršio samoubistvo

Muškarac čije je telo izvučeno iz Lima,  otac proslavljenog fudbalera, bivšeg reprezentatica Srbije Ivice Dragutinovića. Sve ukazuje da je nesrećni čovek izvršio samoubistvo.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter