Izvor: Telegraf
13.03.2023 u 10:08
0

NASTAVLJA SE SUĐENJE GORANU DŽONIĆU: Optuženi za ubistvo tročlane porodice Đokić izjasnio se da nije kriv

U Višem sudu u Nišu sutra će biti nastavljeno suđenje Goranu Džoniću (61), vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optuženog za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26).

Glavni pretres biće otvoren za javnost, dok pripremnom ročištu koje je održano 22. frebruara javnost nije mogla da prisustvuje.

Džonić je na pripremno ročište doveden iz pritvora, sa lancima oko nogu i u tišini je ušao u sudnicu. U rukama je nosio fasciklu sa beleškama, dok je sudska radnica u velikoj kutiji donela obiman predmet sa optužnicom i dokumentacijom prikupljenom u istrazi.

SVIREPO UBISTVO U OBRENOVCU ZBOG ZELENAŠKOG DUGA? Detalji tragedije će vas potpuno zalediti!

On se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv, a na sutrašnjem glavnom pretresu moći će da detaljno obrazloži zbog čega ne prihvata optužnicu.

Majka ubijenog Gorana Đokića i baka ubijene Lidije potpuno skrhana, u crnini, prisustvovala je pripremnom ročištu, a nakon toga je u nezvaničnom razgovoru sa novinarima rekla da je teško podnela ponovni susret sa ubicom njenih najmilijih.

-Srce mi stade kada sam ga videla. Kakve oči ima, kakvu dušu ima, kako može da spava? Ja sam mu rekla: „Sram te bilo, kako si mogao da mi pobiješ najmilije“. On ćuti, ne sme da me pogleda pravo, nego gleda nekako ispod obrva-kazala je baka Stojanka.

Ona je kazala da su njeni sin, snaja i unuka bilo izuzetno dobri ljudi i da je Goran u više navrata pomagao Džoniću i njegovoj porodici.

Goran Đokić,vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

UBISTVO U OBRENOVCU: Došao u policiju i priznao jeziv zločin

Dvadesetak dana nakon zločina policija je uhapsila Gorana Džonića, njegove sinove Stefana i Milana i brać u Aleksandra i Kostadina Milošević iz Moravca, koje je Džonić naveo kao saučesnike. Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu Kazneno-poravnog zavoda napustio i Džonićev sin Milan, a nakon više od 12 meseci, iz pritovora je pušten i Stefan.

Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije, a vođenje postupka povereno je iskusnom sudiji Višeg suda u Nišu Mirku Draškoviću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter