Izvor:
26.03.2019 u 11:48
0

HERCEG NOVI: Američki državljanin brutalno pretučen u centru grada!

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog.

Zbog napada, Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više nikada neće vratiti.

Moja devojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvek smo koristili isti put – stepenište, jer je na gugl mapsu pokazivalo da je to najkraći put do centra grada – priča Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokazao sam mu ključeve i pokušao da objasnim da sam smešten u apartmanu na dvadesetak metara od mesta gde smo stajali i da je na gugl mapi stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz – ispričao je Sigalov.

U daljoj priči Sigalov kaže da se čovek tada još više iznervirao i počeo da psuje, a onda je mlađi čovek, za kojeg je kasnije saznao da mu je to sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom ga je udarao po glavi i telu.

Pale su mi naočare, a taj stariji čovek me je pljunuo. –

Ovo je Crna Gora, nije Amerika – vikao je čovek. – Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca – tvrdi Sigalov.

Za to vreme njegova devojka je, kaže, zvala pomoć, ali se niko nije odzivao na poziv.

Ugrabili su pogodan trenutak i pobegli do ulice a potom utrčali u kafić, odakle su pozvali broj 122 i dobili instrukcije da odu u policiju i prijave slučaj, rekao je.

Sigalov je ispričao da je u Centru bezbednosti Herceg Novi, na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao napadače i tada su mu rekli da je reč “o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije”.

Nakon toga i medicinski je zbrinut.

Tvrdi da su ga u policiji tada obavestili da će u ponedeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u sredu. Nezvanično je potvrđeno da je tužiteljka odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici.

Ne mogu da čekam do srede, jer se osećam ugroženo. U utorak idemo u Dubrovnik. Moji se napadači slobodno kreću i strahujem da bi ponovo mogao biti pretučen. Čuo sam za korupciju u vašem sudstvu i policiji i zato se plašim da će, kada napustim Crnu Goru, sve biti zataškano – kaže Sigalov.

Njegova devojka tvrdi da im je njen rođak, koji je visoki oficir u američkoj vojsci, savetovao da zbog bezbednosti odmah napuste Crnu Goru.

Sigalov je o svemu obavestio i američku ambasadu u Podgorici.

U obilasku ovog dela Evrope, želja nam je bila da vidimo i Crnu Goru, jer smo čuli o lepotama njenog mora, plaža… Trebalo je da ostanemo do 29. marta i da se ponovo vratimo na leto, ali to posle svega što mi se desilo, sigurno neću – poručio je Sigalov.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter