Izvor: KURIR
29.03.2022 u 14:01
0

ISPOVEST BIVŠEG ČUVARA CZ: Zatvorenici su probili brata i napali kolegu, on je branio lice, ali su mu zato ŽILETIMA SEKLI TELO!

Jordan Antonić, bivši čuvar u Centralnom zatvoru, progovorio je o fatalnom napadu na kolegu koji mu je ostao urezan u sećanju.

Bivši čuvar Centralnog zatvora je istakao da je unošenje oružja u zatvor bilo ne moguće, ali da su oni pronalazi načine da dođu do neke vrste oružja od onoga što su imali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„U zatvor niko ne može da unese oružje, osim nekog tupog predmeta. Često se dešava da od kreveta odvale jedan deo metala i da ga oštre u toaletu gde je beton, ali retko napadaju u istražnom zatvoru dok u KP domovima je drugačije. Tamo nabave šabere i hladno oružje, dok u istražnom zatvoru to nije moguće nabaviti“, rekao je bivši čuvar.

„Koliko se često dešava da napadi budu fatalni i koja je kazna za takve napade?“, pitala je voditeljka Olja Lazarević.

Jordan je naveo da su najčešće koristili žilete koje su krili u ustima i da su njima napadali službena lica.

„Najčešće žiletima napadaju radnike obezbedenja. Ti žileti tzv. „bikovi“, oni izvade onaj mali deo žileta i drže u ustima. U slučaju otpora prema službenom licu, oni vade taj žilet i napadaju sa žiletom. To je najčešći slučaj u Centralnom zatvoru“, rekao je bivši čuvar.

Dodao je da su sankcije bile rigorozne za napade.

„Ako je manja telesna povreda dodeljuje se samica od 30 dana. Ako je teža dobija krivičnu prijavu i robiju u zatvoru“, rekao je bivši čuvar

Jordan je potom i naveo slučaj posle kog nije više bilo napada na službeno lice.

„Napad na službeno lice dešavala su se često. Da li klupom ili kasetom gde drže stvari. Ono što pamtim 1982. ili 1983. kada su grupno napali kolegu i isekli mu odeću. Cela soba, čak 20 ljudi je provalilo vrata i napalo ga u hodniku. On je branio lice, ali su mu zato isekli uniformu, a zatim su mu i telo isekli. Celo telo mu je bilo posečeno. To je bio jedan od najtežih oblika napada na službeno lice u zatvoru. Svi su dobili tada sankciju od 30 dana i nakon toga nije bilo napada na službeno lice“, rekao je bivši čuvar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter