Izvor: telegraf,rs
23.05.2023 u 15:55
0

ŠTANCOVAO I LAŽNE DOLARE! Bivši policajac osuđen na 14 godina zbog zločina u Rakovici!

 

Zoran Radojčin (55) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog ubistva stanodavca Miloša Tomaševića (32), koga je izešetao 30.maja prošle godine u kući u naselju Rakovica.

Predsedavajući sudija Dragomir Gerasimović je kazao da je optuženom kao olakšavajuća okolnost uzeta u obzir činjenica da je priznao krivicu, što je doprinelo efikasnijem postupku i okončanju posle svega dva pretresa.

Otežavajuće okolnosti kod okrivljenog su njegova ranija osuđivanost i potpuno odsustvo kajanja, koje je doživelo gradaciju i kulminaciju tokom vremena, pa je sreća što suđenje nije duže trajalo – istakao je sudija u obrazloženju presude.

Radojčin je, inače, u vreme zločina bio u bekstvu pošto je 2017. godine bio osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja skoro 500.000 dolara, ali je izbegao da se javi na izdržavanje kazne!

https://happytv.rs/vesti/drustvo/o-s-vladislav-ribnikar/577255/

Prema optužnici, okrivljeni je kobne noći mortus pijan ubio Tomaševića, kod koga je živeo kao podstanar.Motiv zločina je navodno svaa u vezi sa „rudarenjem“kriptovaluta, iako se tokom postupka pravdao da je pucao iz revolvera u Miloša jer ga je ovaj ponižavao.

Kako je utvrđeno, sa 1,7 promila alkohola u krvi iz neposredne blizine je ispalio u stanodavca pet hitaca iz revolvera marke „Smith & Wenson“, koji je posedovao bez dozvole. Tomašević je odmah preminuo, a ubica se predao policiji.

Prilikom saslušanja, Radojčin je detaljno opisao svoj odnos sa žrtvom.

– Ispričao je da su se on i Tomašević upoznali pre tri i po godine u jednom kafiću. Ubrzo zatim, prešao je da živi u Miloševu kuću u Rakovici kao podstanar, pošto je izbegavao odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca. Radojčin se žalio da ga je stanodavac konstantno vređao i ponižavao, te da mu je kobne večeri ‘prekipelo’, pa je zbog toga odlučio da ga ubije. Uzeo je Milošev revolver, koji je stajao u kući u Rakovici, i ubio ga – kazao je tada  izvor.

Međutim, tokom uviđaja u kući pronađeni su računari i kompletna oprema za rudarenje bitkoina, što je ukazivalo na to da su Miloš i Zoran bili zajedno u tom poslu i da su se uoči zločina najverovatnije sukobili oko raspodele zarade.

Interesantno je da je Radojčin bivši policajac, rodom iz Zrenjanina, i više puta je bio hapšen. Koliko je poznato, prvi put u aprilu 2003. kao član grupe koja je učestvovala u štampanju lažnih evra, dolara i konvertibilnih maraka veoma kvalitetne izrade.

U ilegalnoj štampariji štancovao falš dolare

Zbog istog dela ponovo je uhapšen i u septembru 2015., a osuđen je 2017. pred Specijalnim sudom u Beogradu na sedam godina zatvora. Tokom tog postupka utvrđeno je da je u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku organizovao pravljenje lažnog novca u apoenima od 100 američkih dolara.

Otkriveno je ukupno 4.645 komada lažnih novčanica. Falsifikovani novac predavao je saradnicima koji su ga distribuirali po Srbiji, ali i državama u okruženju – uglavnom u Mađarskoj, ali i u Češkoj i još nekim članicama EU. U istom postupku osuđena su još petorica njegovih saradnika.

Pokojni Tomašević je sa suprugom i četvorogodišnjim sinom živeo u beogradskom naselju Mirijevo, ali je često odlazio u kuću koju je iznajmio Radojčinu. Komšije iz Rakovice su ispričale reporterima Informera da im je Miloš predstavio Zorana kao svog ujaka i žalili su se da su njih dvojica često pravili pijanke u dvorištu i puštali glasnu muziku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter