Izvor: Kurir.rs
24.12.2022 u 09:00
0

LALIĆ OTKRIO PLAN ZA „SVRGAVANJE VLASTI“: Trebalo je da okupimo 300 navijača za nemire u Beogradu, evo šta je Zvicer želeo!

Srđan Lalić u Specijalnom sudu otkrio nove detalje o tome kako su Veljko Belivuk i Marko Miljković s Radojem Zvicerom planirali nemire u Beogradu i atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nastavlja se suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka, Lalić i danas odgovara na pitanja!

Srđan Lalić, svedok-saradnik protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pričao je u nastavku suđenjima o planovima klana za atentat na predsednika Srbije i otkrio nove detalje, između ostalog i da im je „bilo potrebno samo 300 navijača“ da izazovu nemire u Beogradu.

Naime, okrivljeni Marko Miljković je u petak završio svoje ispitivanje dojučerašnjeg najbližeg saradnika Srđana Lalića, nakon čega su usledila pitanja advokata Vladimira Petrovića, koji zastupa Miljkovića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svedok-okrivljeni objasnio je da su Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković u jednom trenutku dobili nalog od odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera da se na jednoj od utakmica Partizana razvije transparent dug 30 metara s parolama koje su bile namenjene isključivo u političke svrhe i to u cilju svrgavanja vlasti.

Krili su od mene

Lalić: Postojao je i Instagram profil Southside, koji je napravljen u svrhu navodnog raskrinkavanja političara.

Advokat : Ko je trebalo da učestvuje u prvim sledećim nemirima u Beogradu, kako ste rekli?

Lalić: Navijači. Samo njih 300 je dovoljno da se naprave ozbiljni problemi. Samo prva ekipa je znala. Četiri sata je dovoljno da se obavesti 300 navijača i da se napravi haos.

Advokat: Ko su pojedinci koje je obezbedio Zvicer za svrgavanje vladajuće strukture?

Lalić: To su pripadnici kavačkog klana iz crnogorske službe. Tada nisam znao ko su, videli smo ih u medijima.

Advokat: U prvom izlaganju ste govorili konkretno o likvidaciji predsednika, objasnite sve.

Lalić: Detalji su se krili i od mene. Moje sumnje su da je snajper namenjen za to, jer smo sve druge žrtve rešavali na druge načine.

Potom se u ispitivanje uključila i sudija, koja je okrivljenom svedoku postavila pitanje: „Što bi se krilo od vas?“

Lalić: Pa da ne procuri.

Sudija: Pa vi ste im bili jako bliski?

Lalić: Ovo je bila mnogo ozbiljnija stvar od svega drugog.

Svedok-okrivljeni, podsetimo, koji je u julu sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal i za blažu kaznu u trajanju od 18 godina zatvora, otkrio je sve mračne tajne beogradske ispostave kavačkog klana, a na prethodnom ročištu naveo je „da je Radoje Zvicer dao pet miliona evra za atentat na Aleksandra Vučića, i to samo za početak“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter