Izvor: Alo.rs
24.05.2023 u 09:02
2

MAJCI DEČAKA UBICE PRETI TRI GODINE ZATVORA: Traže se dokazi o danima pre masakra u školi

Protiv M.K, majke maloletnog dečaka ubice koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole "Vladimir Ribnikar", juče je pokrenuta istraga zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala K.K. pre zločina. Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično delo, njoj preti kazna zatvora do tri godine.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je policiji naloženo da prikupi obaveštenja vezano za majku dečaka ubice.

Kako se navodi u saopštenju u narednim danima, osumnjičena M. K. će biti saslušana, a policija treba da obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ „Vladimir Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

POKRENUTA ISTRAGA: Ispituje se odgovornost streljane u kojoj su vežbali dečak ubica i njegov otac

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka ubice i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Ukoliko se dokaže da je M.K. zanemarivala svoje dužnosti kao roditelja, vaspitavanja deteta njoj će biti zaprećena kazna zatvora do 3 godine.

Advokat Radomir Munižaba za „Blic“ objašnjava od čega sve zavisi visina kazne majke dečaka ubice, ukoliko se dokaže da je izvršila pomenuto krivično delo.

– Ukoliko se dokaže da je majka izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica koje joj se stavlja na teret, može se kazniti zatvorom do tri godine. Radnja osnovnog oblika jeste grubo zanemarivanje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja maloletnog lica, a to se pre svega odnosi na omogućavanje uslova za razvoj maloletnog lica kao ličnosti – kaže Munižaba.

Prema rečima Munižabe, ukoliko je majka dečaka ubice ispunila sledeće uslove: sprečavanje devijantnog ponašanja, školovanje, prihvatanje moralnih i društevnih normi, ona neće krivično odgovarati.

Tužilaštvo uputilo zahteve

Šta će biti sa majkom dečka ubice znaće se nakon što policija dostavi Tužilaštvu sva potrebna obaveštenja.

– Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama – saopšteno je iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Ocu zaprećeno 12 godina robije

Ubrzo nakon zločina, otac dečaka, Vladimiru K. su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije!

– Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina – kaže Ristović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “MAJCI DEČAKA UBICE PRETI TRI GODINE ZATVORA: Traže se dokazi o danima pre masakra u školi”

  1. Да му је отац имао Свето Писмо и још коју књигу о духовном животу, да су одлазили у храм Божји на Свету литургију и причешћивали се, то дете би одрасло у Србина који би учинио много добра и за себе и за свој народ. Ово је одговор свима онима који Православну Цркву и врлински живот који проповеда та иста Црка, сматрају за застарело, средњевековно и превазиђено. Нећете проверене вредности које граде људско биће у доброг, поштеног човека, онда убирајте плодове ваше модерне, напредне, научне културе.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter