Izvor: Kurir.rs/RTS
20.05.2023 u 09:32
0

MINISTARKA GRUJIČIĆ O STANJU POVREĐENIH U DVA MASAKRA: Dvoje i dalje u teškom stanju

Potrebno je angažovati više psihologa u ustanovama, poput škola, jer je jedan malo.

Većina povređenih koji su i dalje na bolničkom lečenju posle dve smrtonosne pucnjave u Srbiji značajno se oporavlja, a dvoje pacijenata – dečak  povređen u pucnjavi u školi OŠ „Vladislav Ribnikar“ i mladić ranjen kod Mladenovca, i dalje su u teškom stanju, izjavila je jutros ministarka zdravlja Danica Grujičić.

OBILAZAK ZDRAVSTVENIH USTANOVA: Ministarka Danica Grujičić danas na Kosovu i Metohiji

Dečak pokazuje znake oporavka, rekla je ministarka tokom medijskog istupanja.

Grujičić je rekla da su psihijatri i psiholozi posetili i razgovarali s povređenima kako bi im dali podršku u oporavku, jer je važan i oporavak duše posle ovakvih događaja.

Grujičićeva je podsetila da je Institut za mentalno zdravlje prvi odreagovao kao podrška građanima i povređenima, ali i druge psihijatrijske ustanove u Srbiji.

„Psihijatri i psiholozi su posetili ove ljude da im daju podršku koja im je za dušu potrebna. Telo će se oporaviti, ali je bitan je oporavak duše. Ne smemo da zanemarimo duhovni aspekt ličnosti“, navela je ministarka.

„Moramo promeniti normative jer su stvari potpuno promenile. Postoji drugačiji pristupi i u razgovoru i lečenju, tehnologija se menja. Na tome radi Ministarstvo zdravlja. To je posao koji se ne vidi, ali koji će puno značiti pacijentima i doktorima“, navela je ministarka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter