Izvor:
22.02.2019 u 14:25
0

NAJNOVIJI PODACI IZ ,,BATUTA“: Smanjuje se broj obolelih od gripa!

U Srbiji je ove zime do sada 38 osoba umrlo od oboljenja koja se dovode u vezu sa gripom, a 122.178 osoba je obolelo od oboljenja sličnih gripu, ali se registruje i smanjenje broja obolelih, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

U svim uzrasnim grupama registruje se smanjenje broja obolelih od gripa u odnosu na prethodnu nedelju, a najveći broj obolelih u našoj zemlji beleži se kod dece u uzrasnoj grupi do četiri godine, navodi se na sajtu "Batuta".

Kako navode u Institutu, od 11. februara ove godine do 17. februara u Srbiji se beleži 17.491 slučaj oboljenja sličnih gripu.

Prema istim podacima, među građanima šire se dva tipa virusa gripa H1N1, poznat kao izazivač svinjskog gripa, i H3N2.

U "Batutu" podsećaju da je neophodno primenjivati opšte preventivne mere kako bi se smanjila mogućnost širenja i dobijanja infekcje – držanje odstojanja od najmanje jedan metar od drugih osoba, pokrivanje nosa i usta prilikom kašljanja i kijanja papirnom maramicom koju odmah zatim treba baciti, a ruke oprati tekućom vodom i sapunom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter