Izvor: Alo.rs
24.02.2023 u 10:21
0

NEGIRALI KRIVICU: Saslušani osumnjičeni da su oštetili EPS za 7,5 miliona dolara

U posebnom odelljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je šest osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi u kratkom premenskom periodu ponovili krivična dela za koja se terete.

Šefu službe za građevinski nadzor JP EPS, ogranak TE- KO Kostolac V. J.i glavnom projekt inžinjeru u JP EPS ogranak TE-Oo Kostolac, N. M, kao i rukovodiocu tima stručnog nadzora u Saobraćanjnom institutu CIP na izgradnji industrijskog koloseka M. L. na teret se stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

OŠTETILI EPS ZA 7,5 MILIONA DOLARA! U toku je velika akcija policije

Za krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica terete se B. V. S. kao bivše odgovorno lice ogranka privrednog društva „Italiana Costrucioni s.p.a“, ogranak iz Beograda , N. T, kao bivše odgovorno lice privrednog društva „Bauwesen“ d.o.o Lazarevac i Ž. M. odgovorno lice za izvođenje radova na izgradnji industrijskog koloseka u TE-KO B postavljen od strane odgovornog lica privrednog društva „Italiana Costrucioni s.p.a.“.

V. J. i M. L. su se branili ćutanjem, dok su ostali osumnjičeni negirali izvrśenje krivičnih dela i iznosili svoju odbranu.

Sumnja se da su B. V. S, N. T. i Ž. M. od septembra 2017. godine do kraja decembra 2018. godine sačinili i overili dokumentaciju u kojoj su neistinito naveli da su izvršeni radovi koji nisu izvršeni, ili su delimično izvršeni, prilikom izgradnje industrijskog koloseka od železničke stanice „Stig“ do Termo-elektrane Kostolac „B“.

Potom je, kako se sumnja, M. L. navedenu dokumentaciju i račune potpisao i verifikovao, nakon čega su odgovorna lica EPS-a za praćenje projekta V. J. i N. M. dali naloge da se izvrši plaćanje za radove koji nisu izvršeni, a sve sa ciljem pribavljanja protivrpravne imovinske koristi privrednim subjektima „Italiana Costrucioni s.p.a“ – ogranak Beograd i „Bauwesen“ d.o.o Lazarevac.

Na taj način je, kako se sumnja, pričinjena šteta JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, što je potvrđeno nalazom i mišljenjem Gradskog zavoda za veštačenje Beograd.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter