Izvor: Kurir.rs
30.05.2023 u 11:31
0

ODBIJENI SVI ZAHTEVI BELIVUKA I NJEGOVIH ADVOKATA: Suđenje se nastavlja pred istim sudskim većem

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, posle odbijanja njegovih zahteva, trebalo bi da zakaže nove datume suđenja kriminalnoj grupi.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je zahteve koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi advokati podneli a odnose se na izuzeće sudskog veća, predsednika Višeg suda u Beogradu.

BELIVUK PODRŽAO ADVOKATA: „Ako ne usvojite naše zahteve, svi ćemo otkazati punomoćje advokatima“

– Zahtev za izuzeće predsednika suda Aleksandra Stepanovića je odbačen, jer on više nije na toj funkciji, dok su zahtevi za izuzeće predsednika i članova sudskog veća odbijeni jer razlozi koji su istaknuti ne predstavljaju razloge za izuzeće, već se odnose na upravljanje postupkom – potvrdila je Mirjana Piljić, portparol Apelacionog suda u Beogradu.

Veljko Belivuk, Miljković i njihovi advokati, podsetimo, zatražili su i izuzeće dvojice postupajućih tužilaca kao i glavnog tužioca za organizovani krimianal, ali je i taj njihov zahtev odbijen.

Podsetimo, Belivuk i Miljković optuženi su da su organizovali kriminalnu grupu koja se tereti za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem i brojna druga krivična dela.

Suđenje je prekinuta 15. maja, posle završetka saslušanja svedoka okrviljenih. Inače je Belivuk tada za sudskom govornicom najavio i da će ukoliko zahtevi budu odbijeni, okrivljeni otkazati punomoćje svojim advokatima.

– Neću pristati na nastavak postupka dok se ne reše zahtevi o izuzeću, ali i status okrivljenih saradnika. Ako se preskoče ovi zahtevi, ja ću od svih okrivljenih da tražim da otkažu punomoćja svojim braniocima, pa da sud sudi sebi, tužiocima i praznoj sudnici – rekao je tada Belivuk.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter