Izvor: Kurir.rs/Beta
02.02.2023 u 11:56
0

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Odloženo suđenje Šariću, odbrana tražila izuzeće sudije!

Odbrana je navela kako su ta dva predmeta usko povezana zbog čega smatraju da ne može isti sudija da sudi, jer, kako su naveli, ne može objektivno da sagleda slučaj.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su advokati Darka Šarića zatražili izuzeće sudije Siniše Petrovića u postupku protiv tog optuženog i 15 njegovih saradnika, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

SMENJEN SUDIJA KOJI SUDI DARKU ŠARIĆU: Evo šta će se dogoditi sa suđenjem za pranje višemilionskog iznosa!

Odbrana je zatražila izuzeće Petrovića jer, kako su naveli, sumnjaju da je pristrasan. Petrović je bio predsednik veća koje je izreklo prvu prvostepenu presudu u predmetu protiv Šarića za krijumčarenje kokaina, a koju je ukinuo Apelacioni sud i vratio na ponovno suđenje. Nakon druge prvostepene presude Apelacioni sud je doneo pravosnažnu presudu i Šariću smanjio kaznu zatvora. Odbrana je navela kako su ta dva predmeta usko povezana zbog čega smatraju da ne može isti sudija da sudi, jer, kako su naveli, ne može objektivno da sagleda slučaj.

Odbrana smatra da u slučaju da će ukoliko Petrović bude sudio u ovom predmetu, optuženima biti povređeno pravo na pravično suđenje. Današnjem suđenju nije prisustvovao optuženi Radovan Šrbac zbog zdravstvenih problema. Sledeće suđenje je zakazano za 2.mart do kada predsednik Višeg suda u Beogradu treba da donese odluku o zahtevu za izuzeću sudije.

Sud je na prethodnom suđenju doneo rešenje da se Bojanu Stanojkoviću sudi u odsustvu. Za Stanojkovcihem je raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je  organizovao drugu kriminalnu grupu.

Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića. Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu  Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića, presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter