Izvor: Telegraf
03.03.2023 u 10:37
0

„PINK PANTERI“ OJADILI ATINU: Filmska pljačka srpskih lopova- ukrali luksuzne satove pa pobegli motorima (FOTO)

Četiri srpska člana bande „Pink Panteri“ i Grk nalaze se iza filmske pljačke prodavnice nakita u Atini 20. decembra prošle godine.

Oni su ukrali 24 Roleks sata vrednosti 135.000 evra.

Ukupno pet osoba identifikovane su kao članovi grupe koja je opljačkala radnju u centru grada – dve osobe su uhapšene (Srbin i Grk).

VOZIO PREKO 244 KILOMETARA NA ČAS! „Mercedesom“ divljao po auto-putu kod Zemuna

Grčki mediji pišu da je u bandi bio i 63-godišnji muškarac koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao saučesnicima da provale u radnju.

Kako se pokazalo u istrazi, organizacija je bila strukturisana u okviru transnacionalnih kriminalnih grupa i organizacija balkanskog organizovanog kriminala, među kojima istaknuto mesto zauzimaju Pink Panteri, prenosi Protothema.

Kako bi otežali njihovo lociranje i povezivanje sa krivičnim delima, trojica počinilaca, stanovnici Srbije, ušli su na teritoriju Grčke i tamo boravili neophodno vreme za izvršenje razbojništva, dok su je napustili u kratkom vremenskom periodu neposredno nakon izvršenja, tako da nadležni imaju poteškoće da ih identifikuju i lociraju.

Grčki mediji pišu da su Srbi ušli u Grčku različitim datumima i na različitim graničnim prelazima, kako bi bilo teže dovesti u vezu njihovo kretanje.

Odseli su u stanu u Atini pet dana, koji je korišćen kao baza za članove organizacije. Za kretanje pre i posle pljačke koristili su vozila koja nisu na njihova imena.

Ukrali su i dva motora, koja su pronađena 20. decembra i 29. decembra i vraćena vlasnicima.

PUCNJAVA U UŽICU: Muškarac zadobio dve prostrelne rane u nogu

U prodavnicu Roleks upali su 20. decembra u 10:52 sata po lokalnom vremenu i ukrali 24 sata, čija se vrednost procenjuje na 135.000 evra. Nakon toga pobegli su ukradenim motorima.

Trojica članova bande upala su u radnju uz pomoć starijeg čoveka koji se pretvarao da je mušterija. Uz pretnju pištoljem onemogućili se radnika obezbeđenja, kao i radnika prodavnice, da reaguju. Zatim su čekićem koji je drugi od njih doneo sa sobom, razbili izloge prodavnice i ukrali satove.

Prema rečima policije, 47-godišnji Srbin, aktivni član Pink Pantera, učestvovao je u krađi dva motora, i on je osoba koja je čekićem razbila uzloge i ukrala satove.

Drugi, 48-godišnji Srbin je napao radnika obezbeđenja radnje i onemogućio ga da reaguje.

Grčka policija je u četvrtak uhapsila dvojicu osumnjičenih (Srbina i Grka), i zaplenila 950 evra, pet mobilnih telefona, odeću i obuću nošenu tokom pljačke, periku i par rukavica, vagu za merenje, paket sa narkoticima i drugo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter