Izvor: Kurir.rs
17.10.2022 u 10:25
0

POČELO SUĐENJE BELIVUKU I ČLANOVIMA OZLOGLAŠENOG KLANA: Veljko stao pred govornicu, prvi put javno iznosi odbranu!

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića upravo je počelo u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

ISPRED SPECIJALNOG SUDA „OPSADNO STANJE“: Uskoro počinje suđenje Belivuku i Miljkoviću!

Sudija je počela da proziva prisutne u sudnicu, prisutni su dvojica organizatora, braća Miloš i Marko Budimir, svedok saradnik Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić, svedok saradnik Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, svedok saradnik Nikola Spasojević, zatim optuženi Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević, Marko Andrić i ostali.

Sudija je konstatovala da su ispunjene procesne pretpostavke da se glavni pretres održi, pošto su svi optuženi i njihovi branioci došli u sud.

10.09 – Advokati tražili poverljiv razgovor sa optuženima

Sudija Vinka Beraha najavila je da je suđenje javno i da će se tonski snimati, ali su onda advokati odbrane zatražili da im dozvoli da na kratko imaju poverljiv razgovor sa optuženima, koji sede u izdvojenom delu sudnice, iza pregrade od zaštitnog stakla.

Sudija im je dozvolila, pa je većina branilaca iskoristila priliku da uđe i porazgovara sa klijentima, između kojih u boksu za optužene sede zatvorski stražari.

10.00 – Belivuk izašao pred sudsku govornicu

Veljko Belivuk, organizator kriminalne grupe prvi je izašao za sudsku govornicu, kako bi pre iznošenja odbrane sud utvrdio njegove lične podatke. Obučen u belu majicu, farmerke i bele patike, dok su oko njega stajala dvojica zatvorskih stražara, rekao je da u njegovim ličnim podacima nema nikakvih izmena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Apsolutno je sve isto – kratko je rekao Belivuk.

Podsetimo, on je ranije izjavio da je oženjen, otac maloletne dece, da je njegova supruga vlasnik stana u kom žive na Zvezdari, kao i da je bio zaposlen u podrumu pića u kom je mesečno zarađivao oko 60.000 dinara.

Ostali optuženi, nisu izlazili za sudsku govornicu, već su iz boksa za optužene samo potvrdili da u njihovim ličnim podacima nema izmena.

9.53 – Branilac Miljkovića se javio za reč

Pre početka suđenja, branilac Marka Miljkovića, advokat Vladimir Petrović javio se za reč i zatražio da im se pre početka suđenja saopšti da li je sudsko veće odlučilo da li će se Skaj koristiti kao dokaz. On je naveo da će, ukoliko sud ne saopšti tu odluku biti „prinuđeni da to rešavaju na procesni način“.

– U ovom trenutku, odluku nismo doneli, saopštila je sudija navodeći da nije u obavezi da pre početka suđenja sudsko veće donese odluku o svim dokazima.

9.30 – Pristižu i advokati

U sud polako pristižu i advokati, Goran Petronijević, Dalibor Katančević, Gordana Božilović Petrović, Nemanja Govedarica

Stigao je i optuženi Vojislav Đorđević, bivši rukometaš.

Inače, za sada se nisu pojavile supruge Belivuka i Miljkovića. Prema nezvaničnim informacijama, publika neće moći da sedi u delu sudnice, iza optuženih, već iz razloga bezbednosti, na galeriji.

U sud stigao optuženi koji se brani sa slobode

Stigao je i optuženi Vladimir Dimitrijević, koji se brani sa slobode. On je i danas došao sa zaštitnom maskom, najverovatnije kako bi zaštitio lice od fotografisanja.

Deset minuta pred početak suđenja, u svetlo zelenom odelu stigla je jedina žena u klanu, Slađana Sekulić.

U sud je ušla i supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, Jelena.

8.37 – Optuženi iz klana stigli u sud

Posle prvog, stigao je i drugi konvoj sa optuženima iz Centralnog zatvora. U pratnji optuženih su bili pripadnici Žandarmerije sa fantomkama na licu i dugim cevima izbačenim kroz otvorene gepeke crnih džipova.

Optuženi iz klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji borave u pritvoru u Centralnom zatvoru sprovedeni su u Specijalni sud pod jakim merama obezbeđenja.

Belivuk i Miljković nisu u konvoju jer oni borave u pritvorskim jedinicama u zgradi Specijalnog suda.

Okrivljeni bi danas trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost.

Belivuk, Miljković i pripadnici njihovog klana uhapšeni su u velikoj akciji koja je izvedena u saradnji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal 4. februara 2021. godine na teritoriji cele Srbije.

Oni se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal terete za sedam ubistava, a među žrtvama se nalaze Aleksandar Gligorijević, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Lazar Vukićević, Nikola Mitić i Goran Mihajlović.

Tela žrtava nikad nisu pronađena jer je klan, kako se sumnja, neka od njih mleo u mašini za mlevenje mesa i bacao u Dunav, a jedno spalio na lomači od automobilskih guma.

Podsetimo, tokom istrage, ali i kad je započelo pripremno ročište, trojica optuženih su sa Tužilaštvom sklopila sporazum, prema kojem su dobili status svedok okrivljeni. U zamenu za blaže zatvorske kazne, oni su u obavezi da pred sudom ispričaju sve što znaju o kriminalnoj grupi i zločinima koje su njeni pripadnici počinili.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter