Izvor: Alo.rs
07.06.2023 u 17:25
0

POKUŠAO DA MU POMOGNE, PA ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT Oglasili se direktori dve beogradske škole posle užasa na Adi

Nesreća koja se dogodila juče na Adi Ciganliji odnela je dva mlada života. Dvojica dečaka od 16 godina utopila su se kada su se sa društvom okupili na beogradskom kupalištu, koje je još uvek nije otvoreno za kupače, kako bi se družili i proslavili kraj školske godine

Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, koju je pohađao jedan od nastradalih tinejdžera, kaže za Kurir da su svi pogođeni tragedijom.

– Ono što za sada znam, jeste da je učenik naše škole pritrčao u pomoć svom drugaru, koji je počeo da se davi, te da je u pokušaju da ga spase nastradao. Dečko ga je povukao sa sobom i oboje su se utopili – govori za Kurir Macura i dodaje da za nastradalog učenika ima samo reči hvale.

– On je jedan od boljih đaka u našoj školi, a najbolji u svom odeljenju, tako da nisu u ptianju problematična deca, već vredni i dobri momci. Ceo dan smo u kontaktu sa roditeljima nastradalog dečaka, a njegova razredna je od jutros kod njih. Svi smo jako potreseni tragičnim događajem, to je trebao da bude jedan veseo dan za njih, a desilo se ono najgore – dodao je direktor Saobraćajno-tehničke škole i dodao da ovo nije bio prvi put da učenici po završetku školske godine odlaze na Adu.

– Učenici svake godine po završetku nastave odlaze na Adu gde se okupljaju i druže, te je tako bilo i ove godine. To je već uveliko praksa učenika, ne samo maturanata, već i ostalih razreda srednjih škola, da se svi okupe i odu na Adu poslednjeg dana škole. Ranijih godina, to bude u vreme kada je sezona kupanja otvorena, međutim, kako se ova godina završila ranije usled tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ , sezona kupanja na Adi još nije počela, te i vesele učenike nije imao ko da dočeka i sačuva od ovih nesreća – dodaje direktor škole, Miroslav Macura.

Druga nastradali tinejdžer (16), pohađao je Srednju tehničku školu „Lola“ u Železniku. Direktorka te škole, Olivera Babić, za Kurir kaže da ih je sve zadesila velika tragedija.

POZNATO STANJE DEČAKA KOG JE NAPAO PAS: Dečak zbrinut na lečenje, podignuta optužnica prtov vlasnika životinje

– Potreseni smo ovim što se desilo, zaista. Ne možemo da zamislimo kako je njegovim roditeljima. Učenici naše škole još su šoku zbog tragedije, kao i svi mi koji smo aktivno radili sa tim detetom. Kad god se dogodi ovakva tragedija teško se od nje oporavlja – kaže nam direktorka Babić.

Prema rečima onih koji su poznavali nastradalog učenika Tehničke škole „Lola“, on je taj dan otišao na Adu sa grupom učenika. Kako kažu, pored toga što je bio poslednji dan škole, nekome je bio i rođendan, pa je i povodom toga bilo slavlje.

– Pre podne smo bili u školi, a on je otišao sa društvom na Adu. Krenule su da nam stižu poruke da ga nema nigde, da se izgubio. Roditelji su se nadali da je možda ostao u školi, tražili su ga – kažu naši sagovornici.

Prema njihovim rečima on je bio dobar drug i dobar đak.

– Voleo je da se šali stalno, ali nikad nikoga nije uvredio – kaže nam izvor.

Kako kažu naši sagovornici, potrudiće se da ga škola nikad ne zaboravi, pa onda ni niko drugi.

Učenik škole iz Železnika, kao i njegov vršnjak iz zemunske škole juče su završili drugi razred srednje škole.

– Čuli smo da su se njih dvojica poznavala iz viđenja – dodaju sagovornici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter