Izvor: Kosovo Online
20.02.2023 u 19:43
0

POTVRĐENA PRESUDA SRBINU ZA RATNI ZLOČIN KOD PEĆI! Advokat: „Kakva je to pravda?“

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je kaznu od pet godina zatvora Srbinu Svetomiru Bačeviću, osuđenom za ratni zločin 1998. godine u Belom Polju, kod Peći.

Bačevićev advokat Dejan Vasić najavio je da će istinu i poštovanje zakona tražiti pred Vrhovnim sudom Kosova.

– Pitam se kakvu je to pravdu Kosovo ovom presudom pružilo oštećenoj T.K. koja je u prisustvu veća jasno rekla da gospodina Bačevića ne poznaje i da on nije lice koje je pokušalo da je otme iz kuće. Umesto pravde, gospođa T.K. prikazana je dementnom od strane organa koji su dužni da zakon sprovode, iako je oštećena briljantno očuvane svesti i uma – rekao je Vasić.

KURTI BRUTALNO PREGAZIO ODREDBE BRISELSKOG SPORAZUMA: Ivanu Todosijeviću baš danas uručena presuda zbog izjave o Račku (FOTO)

Osnovni sud u Prištini 8. septembra prošle godine Bačevića osudio na pet godina zatvora, a obe strane u postupku nakon presude su podnele žalbe sudu – tužilaštvo tražeći strožu kaznu, a Vasić oslobađanje.

Apelacioni sud je rešenjem od 19. januara ove godine ove žalbe odbio kao neosnovane, potvrdivši prvostepenu presudu.

Inače, u optužnici Specijalnog tužilaštva, podignutoj 9. novembra 2021. godine, navodi se da je Bačević u periodu od jula do avgusta 1998. godine, u selu Belopoje, kod Peći, tokom sukoba između pripadnika OVK i vojnih snaga SRJ i policijskih snaga Srbije „namerno kršio pravila međunarodnog prava protiv civilnog stanovništva“.

On je, kako piše Reporteri, u tom peroidu „uzeo za taoca Tigju Kadriju“, iz kuće njegovih komšija Redžepa i Tigje Kadriju, u koju je došao naoružan, da ih je maltretirao i nju pokušao da otme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter