Izvor: Kurir.rs/Telegraf.rs
25.05.2023 u 08:24
0

PROVERAVA SE TELEFON DEČAKA UBICE SA VRAČARA: Do sada u njemu pronađene JEZIVE fotografije…

Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio dečak (13) u 8:40 sati 3. maja ove godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru kada je ubio 9 đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, veštačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

MAJCI DEČAKA UBICE PRETI TRI GODINE ZATVORA: Traže se dokazi o danima pre masakra u školi

„Rano je govoriti šta su pokazali rezultati veštačenja, jer ona su još uvek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan deo, a to je da su u telefonu dečaka nađene fotografije oružja“, rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

„Na veštačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao… A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Veruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra. Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio. Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je dečak počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao… Takođe se istražuje da li je gađanje vežbao negde drugde osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dečak znao šifru očevog sefa“, dodaje izvor.

Bratislav Gašić je nedavno u Skupštini izjavio da je u školi radio video nadzor.

„Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu“, rekao je Gašić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter