Izvor: Tanjug
30.03.2023 u 13:51
0

SASLUŠAN MANIJAK KOJI JE DRŽAO ĆERKU ZATOČENU: Svojim priznanjem ŠOKIRAO PRISUTNE!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tražilo je sudu da odredi pritvor Urošu P. osumnjičenom da je svoju ćerku (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Osumnjičeni je danas na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudu da mu odredi pritvor od 30 dana po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

DOVEZEN NA SASLUŠANJE: Uroš Pašajlić odgovara u Tužilaštvu za zlostavljanje ćerke!

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne L.P. čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P. Takođe, kako ističu biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog učinjeno krivično delo nasilje u porodici, krivično delo zlostavljanje i mučenje i krivično delo protivpravno lišenje slobode.

Naime, nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena devojccica dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo. Uroš P. je pronađen 28. marta kada mu je određeno zadržavanje.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku.

Takođe, biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna L.P.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter