Izvor: Kurir.rs
02.02.2023 u 08:44
0

SMENJEN SUDIJA KOJI SUDI DARKU ŠARIĆU: Evo šta će se dogoditi sa suđenjem za pranje višemilionskog iznosa!

Gerasimović je u Specijalni sud prešao pre nekoliko godina, a prethodno je bio sudija krivičar u beogradskom Višem sudu.

Ponovljeno suđenje Darku Šariću (53) i njegovim saradnicima, optuženim za „pranje“ 22 miliona evra, koje su, prema Tužilaštvu, stečene od prodaje kokaina, neće sutra biti održano, pošto je prema tvrdnjama Informera promenjen član sudskog veća.

ŠARIĆIMA BLOKIRANA SVA IMOVINA? Evo šta se sve privremeno oduzima Darkovoj ćerki, sestri i bratu od nepokretnosti u Crnoj Gori!

Prema saznanjima ovog portala portala, maratonski proces biće odložen do daljeg jer je član sudskog veća Dragomir Gerasimović vraćen iz Specijalnog suda u Beogradu u Viši sud.

– Gerasimović je nekoliko godina bio u veću koje je sudilo Darku Šariću i njegovoj grupi u procesu za šverc kokiana iz Južne Amerike i „pranje“ para“, ali je odlukom predsednika Višeg suda (Posebnog odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala), premešten u Viši sud u Beogradu, gde je i ranije bio sudija. Novi sudija još nije određen, pa nema uslova da se glavni pretres sutra održi – kaže dobro upućeni izvor.

Inače, predsedavajući veća je sudija Svetlana Aleksić, dok je drugi član veća Vladimir Duruz.

Gerasimović je u Specijalni sud prešao pre nekoliko godina, a prethodno je bio sudija krivičar u beogradskom Višem sudu.

Sudija je postao krajem 2001.godine, sedam godina je radio u tadašnjem Prvom opštinskom sudu u Beogradu, potom još šest u Višem gde je sudio u velikim i medijski praćenim slučajevima – Miri Marković za nelegalnu dodelu državnih stanovima, Miloradu Ulemeku Legiji i ostalim optuženim za pobunu Jedinice za specijalne operacije, Oliveru Duliću, bivšem ministru za zaštitu životne sredine iz Demokratske stranke.

Pored toga, sudio je optuženima za svirepo ubistvo Smaila Tarića čija je odrubljena glava nađena u kontejneru nedaleko od centra Beograda, grupi anarhista za paljenje grčke ambasade, postavljanje bombe pod kola kriminalca Ivana Pavlovića – Ikera.

Darko Šarić: Svaki cent sam legalno stekao

Prilikom prelaska u Specijalni sud, Gerasimović je za medije izjavio da mu prelazak na mesto sudije u Posebno odeljenje za organizovani kriminal nije bila velika promena.

– Jeste teže jer su predmeti zvučniji i nose težinu zbog nekih imena, ali ne robujem tome – rekao je tada on.

Inače, Šarić je ranijem ročištu tvrdio je „da je svaki cent legalno stekao“, a krivicu su negirala tada još sedmorica optuženih, među kojima i Boban Stoiljković. On je rekao „da je sve pare u životu zaradio na legalan način, a da ih je tako i unosio u zemlju“.

– Tužilac je pomešao pranje para i pravljenje para, jer oboje počinju na slovo P – rekao je Stoiljković i objasnio da je Šarića upoznao u sudnici.

Optuženi Goran Vučković ispričao da su 2013. od njega na silu izvučene informacije i da je iskorišćeno njegovo lečenje od psihičke bolesti dok je bio u pritvoru.

– Nametnuli su mi da sam na benzinskoj pumpi u Vranju viđao Šarića i Kosmajca (pokojnog Dragoslava Kosmajaca). Ja se Šariću izvinjavam zbog toga, oni nikada nisu dolazili u Vranje – rekao je Vučković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter