Izvor: Tanjug
28.01.2023 u 11:25
0

STAKLOREZAC OSUĐEN ZA TEŠKO UBISTVO U RESAVSKOJ: Dobio 30 godina zatvora!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića na kaznu zatvora od 30 godina zbog teškog ubistva komšije pekara Nikole Ostojića, u novembru 2017. godine, nakon čega je njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

Drugostepeni sud je odbio sve žalbe kao neosnovane i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu ovog suda.

STRAVIČAN POŽAR KOD DOLJEVCA: Autobus se zapalio na autoputu, potpuno IZGOREO (VIDEO)

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog uzeo u obzir činjenicu njegovog ranijeg života.

Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je lišio života svog dugogodišnjeg prijatelja, da je pritom iskazao veliku upornost o čemu svedoči brojnost povreda koje su nanete Ostojiću, zatim njegovo ponašanje i držanje nakon izvršenog krivičnog dela, pošto je danima nakon kritičnog događaja učestvovao u potrazi za oštećenim, da je sutradan upravo iz Ostojićeve pekare pozajmio kofu sa vodom kako bi počistio nered nastao u radnji prethodne večeri i u kojoj se telo nalazilo.

Sud je naložio oduzimanje novca od Gavranovića u iznosu od 4.960 evra, kao i oduzimanje 58.000 dinara.

Gavranović je u noći ubistva dug od 2.000 evra vratio Luki Žižiću, koji je ubijen 28. aprila prošle godine u svom kafiću na Novom Beogradu.

Gavranović je bio pravosnažno osuđen u junu 2021. godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali je tu presudu u oktobru ukinuo Vrhovni kasacioni sud odlučujući po zahtevu za zaštitu zakonitosti, zbog nepropisno sastavljenih sudskih veća koja su donela presude i u prvostepenom i u drugostepenom postupku.

Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića, tvrdeći da je to bilo u samoodbrani, a naveo je i da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Gavranović je osuđen jer je 3. novembra 2017. godine uveče, u svojoj staklorezačkoj radnji, pijan, iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duže vreme i od njega pozajmljivao novac, a takođe je znao i da Ostojić sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi njegova pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i pili alkohol, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezačkoj radnji, Gavranović je Ostojiću naneo najmanje 26 udaraca čekićem po glavi, usled kojih je preminuo, navodi optužba.

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje i potom se našao sa ženom I.S. koja je prethodno telefonom insistirala da iste večeri vrati dug Žižiću od 2.000 evra.

Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo ubijenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter