Izvor: Tanjug
02.02.2023 u 19:18
0

SUTRA NASTAVAK SUĐENJA: Belivuk ponovo ispituje Lalića

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam bistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, ormice i silovanje.

Lalić je u odgovarajući na pitanja Belivuka rekao da pripadnici grupe možda jesu pravili ćevape od samlevenih tela suparnika, ali da on nema saznanja o tome.

Okrivljeni-saradnik je pojasnio da je grupi bilo predstavljeno da je  motiv ubistva Mirka Kojića pretnja klanu, ali da je sam zaključio da je motiv ipak finanasnijska korist.

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Odloženo suđenje Šariću, odbrana tražila izuzeće sudije!

Odgovarajući na Belivukovo pitanje da li mu je vraćen dug od 7000 evra sa kamatom, Lalić je rekao da nije, pa je Belivuk ponovio pitanje i dobio isti odgovor.

Lalić je rekao i da je kupio nekoliko stotina grama kokaina od Belivuka i Marka, a da je prodavao Borisu Vojinoviću.  Belivuk je Lalića ispitivao o njegovom stanu u Lisičjem potoku, lokale na Dedinju, vilu u Perastu i stanu koji se vodi na majku. Lalić pojasnio da je Belivuku jednom prilikom rekao da nema ništa od priče Radoja Zvicera u vezi s tovarom droge, dok mu Belivuk, kako kaže, nije verovao.

Belivuk tvrdi da se Lalić precizno seća samo datuma sa optužnice, dok na pitanja o nekim drugim situacijama ne može da se seti datuma. Pričajući o ubistvima igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Belivuk je pitao kako je baš on slučajno u milonskom gradu naleteo uveče na njih dvojicu, na šta je Lalić rekao da je Belivuk sad rekao i vreme kad je naleteo, a što on nije znao.

Lalić je u dva navrata rekao da je greška u transkriptima kada mu je Belivuk predočio njegov raniji iskaz, a sudija je rekla da će to proveriti.

Okrivljeni-saradnik je rekao i da je grupa nakon ubijanja Gorana Veličkovića slike njegovog raskomadanog tela poslala Filipu Koraću, Isakoviću i Milošu Radosavljeviću zvanom Kimi.  Belivuk sutra nastavlja da ispituje Lalića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter